12:01 12.06.2014

Нацгвардія України заявляє про незастосування фосфорних боєприпасів і відсутність їх на озброєнні

1 хв читати

У Національній гвардії України спростовують інформацію низки ЗМІ про нібито використання гвардійцями фосфорних боєприпасів.

"У деяких ЗМІ з'явилися абсурдні повідомлення, нібито військовослужбовці Національної гвардії України використовують проти мирного населення на сході України заборонені фосфорні боєприпаси. Командування Національної гвардії категорично спростовує цю інформацію. На озброєнні Національної гвардії України ніколи не було і немає фосфорних боєприпасів", - повідомляє прес-служба Нацгвардії в четвер.

У відомстві також нагадали, що військовослужбовці Нацгвардії, ризикуючи власним життям, виконують службові обов'язки згідно з військовою присягою та правами, наданими чинним законодавством, тільки для захисту життя, прав, свобод і законних інтересів громадян.

Крім того, Нацгвардія закликає ЗМІ використовувати перевірену офіційну інформацію. "Шановні представники ЗМІ, просимо звертатися за інформацією до офіційних джерел і не ганьбити авторитету військовослужбовців Нацгвардії вигадками та іншою інформацією, що не відповідає дійсності", - наголошується в повідомленні.

Інформацію про те, що українські силовики не використовують фосфорних боєприпасів, підтвердив і керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов.

Раніше російське видання "Комсомольскаа правда" писало, що українські силовики застосували під час обстрілу Слов'янська (Донецька обл.) гарячі снаряди, які можуть бути забороненими фосфорними боєприпасами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА