20:27 13.06.2014

Автобус з українськими дітьми-сиротами ще перебуває в РФ, але їде в Україну, підтверджують у Києві

2 хв читати

Діти-сироти з інтернату, яких було вивезено на територію РФ, повертаються в Україну, підтвердила керівник офісу уповноваженого президента України з прав дитини Людмила Волинець.

"Зараз діти, саме в цю хвилину, їдуть в автобусі, повертаються додому в Україну", - заявила Л.Волинець у прямому ефірі "5 каналу" в п'ятницю.

За її словами, автобус ще перебуває в території РФ, але "дітей відпустили", і вони повертаються в Україну. Їх супроводжує генеральний консул України в Ростові-на-Дону, а також заступник мера Сніжного та директор дитячого будинку.

При цьому Л.Волинець відмовилася назвати кінцевий пункт, куди доправлять дітей, заявивши, що не має права це оголошувати, але зазначила, що це місце - в Україні.

Як повідомлялося, 12 червня групу дітей із м. Сніжного (Донецька обл.), які їхали на оздоровлення до Дніпропетровської області, перехопили озброєні люди. Згодом автобус із дітьми вирушив на КПП "Должанський" (Луганська обл.).

Згодом у МЗС України підтвердили інформацію про вивезення дітей до Росії та заявили, що Росія порушила низку угод, пропустивши їх через свій кордон без відповідних дозвільних документів.

Уповноважений при президенті РФ із прав дитини Павло Астахов заявив, що дітей до Ростовської області привезли їхні вихователі, РФ насильно дітей не утримує, і київська сторона може направити по них офіційного представника. За його словами, до Донецька Ростовської області прибули 14 дітей-сиріт віком від 4 до 12 років із муніципального дитячого будинку міста Сніжного Донецької області України. Їх перевезли через російсько-український кордон напередодні вночі два вихователі дитячого будинку і попросили розселити. Дітей разом із вихователями тимчасово розмістили на турбазі "Донецька".

Генконсул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко повідомив у п'ятницю, що діти вже вирушили на батьківщину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА