11:56 15.06.2014

Ван Ромпей поклав на Росію відповідальність за постачання зброї в Україну

1 хв читати
Ван Ромпей поклав на Росію відповідальність за постачання зброї в Україну

Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей висловив співчуття у зв'язку з повідомленнями про збитий український літак Іл-76 із 49 військовослужбовцями на борту.

Про це йдеться в його заяві, текст якої передано агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу висловити мої щирі співчуття українському народу й уряду за всіх загиблих у драматичних актах насильства, що охопили східні регіони країни", - йдеться в заяві Г. ван Ромпея, переданій агентству "Інтерфакс-Україна".

Президент Європейської Ради наголосив, що хоча законні сили мають використовуватися стримано, водночас немає жодних сумнівів у тому, що український уряд має зобов'язання і відповідальність відновити порядок у своїх кордонах.

"Також немає сумнівів, що озброєні бойовики, які тероризують і вбивають громадян в Україні, мають зовнішню підтримку, зокрема постачаннями зброї, та підтримку іноземними бойовиками", - йдеться в заяві.

"Як країна-сусід Росія несе первинну відповідальність за забезпечення того, щоб такі постачання і зовнішня підтримка з-за кордону були негайно зупинені", - додав президент Європейської Ради.

Як повідомлялося, в ніч на суботу пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську.

На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і дев’ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА