09:27 16.06.2014

Начальника управління Генштабу Шутова відсторонено через збитий поблизу Луганська літак Іл-76 - Коваль

2 хв читати
Начальника управління Генштабу Шутова відсторонено через збитий поблизу Луганська літак Іл-76 - Коваль

Начальника головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України, генерал-майора Олександра Шутова не звільнено, а відсторонено від виконання обов'язків, як і деяких інших військовослужбовців, на час розслідування трагедії зі збитим літаком Іл-76 у Луганську, заявив в. о. міністра оборони Михайло Коваль.

"Нині проводиться розслідування щодо трагедії, що сталася... і на час проведення розслідування серед інших і генерала Шутова відсторонено від виконання обов'язків", - повідомив М.Коваль в інтерв'ю "ТСН" у неділю, 15 червня.

Він зазначив, що бойовики планували не просто підбити літак, а саме знищити його. "Три літаки були тієї ночі в небі. Терористи навмисно на знищення здійснили обстріл другого літака. Я так говорю, тому що було випущено дві ракети, а цей літак навіть під час влучення ракет у двигуни міг здійснити аварійну посадку на аеродромі. Після влучення двох ракет ще було для гарантії випущено дужу довгу чергу з великокаліберного кулемета 12,7 - чи то ДШК, чи то "Утес". І стріляли бронебійно-запальними патронами. Вибух припав на крила літака, де був авіаційний гас, і літак упав на землю", - розповів М.Коваль.

В. о. глави Міноборони наголосив, що військове керівництво знало про те, що навколо аеропорту Луганська можуть бути терористи, і завчасно здійснювалася зачистка цієї зони. "Літак був на досить великій висоті і заходив на глісаду (траєкторія посадки - ІФ). Те, що сталося (обстріл - ІФ) було на відстані 7-8 км від аеропорту, де фактично не було можливості в цій ситуації контролювати (наявність бойовиків - ІФ)", - пояснив М.Коваль.

Він спростував інформацію про те, що військове командування начебто знало про плани бойовиків обстріляти Іл-76. "У нас щодня, щосекунди йде перевірена інформація від людей та органів, з якими ми взаємодіємо. І такої інформації не було. Якщо є небезпека, ми негайно на неї реагуємо", - запевнив в. о. міністра.

М.Коваль також повідомив, що група нападників пересувалися на позашляховику.

Як повідомлялося, в ніч на суботу пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців та дев’ятеро членів екіпажу. Усі вони загинули.

Президент України Петро Порошенко оголосив 15 червня днем жалоби в Україні.

Керівник самопроголошеної "Луганської народної республіки" Валерій Болотов заявив, що літак збили представники цієї організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА