16:24 16.06.2014

"Київенерго" через борги "Київміськсвітла" надалі відключатиме освітлення вулиць столиці

2 хв читати
"Київенерго" через борги "Київміськсвітла" надалі відключатиме освітлення вулиць столиці

ПАТ "Київенерго" через заборгованість комунального підприємства "Київміськсвітло" у розмірі 38,3 млн грн у понеділок продовжить відключення низки об'єктів вуличного освітлення, повідомила прес-служба столичної енергокомпанії.

Заплановано, зокрема, відключити від електропостачання об'єкти вуличного освітлення в Печерському, Голосіївському та Шевченківському районах на вул. Чорногірській та Мічуріна, провулках Тимирязевскому і Панфіловців, території навколо універмагу "Україна".

Крім того, "Київенерго" буде змушене відключити об'єкти висвітлення історичних пам'яток міста - пам'ятника князю Володимиру Великому, Аскольдової могили і Співочого поля.

"Відключення об'єктів, що забезпечують вуличне освітлення міста, може становити небезпеку для жителів і гостей столиці, тому "Київенерго" публічно закликав керівництво "Київміськсвітло" негайно сплатити заборгованість за спожиту електроенергію і відновити поточні розрахунки. Але, незважаючи на численні офіційні звернення та попередження про відключення, з боку керівництва комунального підприємства, жодних заходів із погашення заборгованості вжито не було", - зазначено в повідомленні.

У "Київенерго" також нагадали, що загальний борг столичних споживачів за електроенергію на початок червня поточного року досяг 845 млн грн. При цьому "Київміськсвітло" є одним із найбільших боржників за електропостачання, що з травня 2013 року повністю припинило розрахунки з енергокомпанією.

Як повідомлялося, через борги 11-12 червня 2014 року відключені об'єкти "Київміськсвітла", що забезпечують вуличне освітлення на вул. Космонавта Комарова у Солом'янському районі, вул. Симиренка, вул. Якуба Колоса, на Кільцевій дорозі у Святошинському районі, на вул. Леніна і просп. Григоренка у Дарницькому районі, вул. Закревського в Деснянському районі, вул. Мате Залки в Оболонському районі.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької ТЕЦ.

Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" Ріната Ахметова володіє 72,33% акцій "Київенерго". Ще 25%+1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА