12:06 19.06.2014

Генпрокуратура розслідує справу про розтрату в 2011-2013 рр. чиновниками МОЗ, зокрема екс-міністром, понад 340 млн грн

2 хв читати
Генпрокуратура розслідує справу про розтрату в 2011-2013 рр. чиновниками МОЗ, зокрема екс-міністром, понад 340 млн грн

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну справу за фактом розтрати в 2011-2013 рр. державних коштів посадовими особами Міністерства охорони здоров'я України, зокрема особисто екс-главою МОЗ.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, скоєне в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

За даними Головного слідчого управління Генпрокуратури, йдеться про розтрату 63,5 млн грн при здійсненні протягом 2011-2013 рр. закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів, виробів медичного призначення та обладнання за значно завищеними цінами, а також коштів у сумі 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсулінів виробництва ЗАТ "Індар".

Крім того, Головне управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генпрокуратури розпочало кримінальне провадження за фактом скоєння посадовими особами МОЗ кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Так, під час прокурорської перевірки встановлено, що посадові особи умисно, всупереч забороні Державної служби України з лікарських засобів на реалізацію, зберігання та застосування імунобіологічних препаратів, безпідставно перерахували фірмі бюджетні кошти на загальну суму 6,4 млн грн.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснює прокуратура Києва.

У прес-службі нагадали, що за результатами перевірок, проведених Генпрокуратурою, розпочато кримінальне провадження відносно посадових осіб ПРАТ "Індар", які умисно протиправно завищили ціни на лікарські засоби, що закуповуються МОЗ, що спричинило збитки державі в сумі 3,3 млн грн.

У повідомленні не зазначено прізвище екс-глави МОЗ, який фігурує в цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА