19:16 19.06.2014

СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом розкрадання держкоштів в "Украерорусі" - Мініфраструктури

3 хв читати

Служба безпеки України за фактом перевірки діяльності Держпідприємства обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") 12 червня 2014 року розпочала кримінальне провадження за фактом розкрадання державних коштів на підприємстві в особливо великих розмірах.

"Після численних звернень народних депутатів України, а також правоохоронних органів, щодо фактів розкрадання державних коштів та наявності корупційних схем, які стосуються ДП "Украерорух", було ухвалено рішення про проведення фінансово-господарської діяльності підприємства", - повідомив заступник міністра інфраструктури України Петро Пінкас на брифінгу в Києві в четвер.

Він зазначив, що перевірку здійснює не лише міністерство, а й Держфінінспекція, СБУ та Генеральна прокуратура України.

У свою чергу заступник голови "Украероруху" Сергій Васильченко повідомив про відсутність будь-яких кримінальних справ стосовно підприємства, додавши, що "Украерорух" не є тримачем бюджетних коштів.

П.Пінкас також повідомив, що для проведення об'єктивної та всебічної перевірки підприємства міністр інфраструктури Максим Бурбак видав наказ про усунення з посади керівника "Украероруху" Юрія Чередниченка, а також призначив в. о. голови підприємства Дмитра Бабейчука.

"Хочу зазначити, що до цього часу Дмитро Георгійович (Бабейчук - ІФ) був директором департаменту аеронавігації та зовнішніх зв'язків Державіаслужби України та є визнаним фахівцем у галузі аеронавігації та безпеки повітряного руху. Відучора він юридично розпочав виконання обов'язків гендиректора ДП "Украерорух", - повідомив П.Пінкас.

У свою чергу Д.Бабейчук повідомив, що вчора, 18 червня, він приїхав на підприємство, але не зміг розпочати роботу в повному обсязі, оскільки, за його словами, частина колективу "Украероруху" ініціювала кампанію проти його призначення.

Присутній на брифінгу президент всеукраїнської профспілки "Федерація профспілок авіапрацівників радіолокації, радіонавігації і зв'язку України" Олексій Смольський зазначив, що колектив підприємства в цілому чинив опір не стільки призначенню Д.Бабейчука, а тому, що його приїхав представляти П.Пінкас, якого "Украерорух" звинувачує в спробі збройного захоплення підприємства (йдеться про блокування вранці 4 червня центрального офісу "Украероруху" представниками силових структур - ІФ).

Під час зустрічі з колективом "Украероруху" Д.Бабейчук зазначив, що він налаштований на конструктивну роботу і жодних силових заходів не має наміру ініціювати, а також запевнив у вжитті всіх законних заходів для належної роботи компанії.

Водночас О.Смольський висунув вимогу до міністра інфраструктури - провести службове розслідування за фактом захоплення підприємства та покарати винних.

"Від Міністерства внутрішніх справ ми також вимагаємо, щоб ці розслідування було проведено і відповідні висновки було зроблено", - наголосив він.

С.Васильченко додав, що відсторонений гендиректор "Украероруху" Ю.Чередниченко не проти виконання пунктів про усунення з посади, але зазначив, що згідно зі статутом підприємства в таких випадках заміщення посади голови підприємства передається його заступникам.

"Такі факти були, і не було ніяких протистоянь. Ми за цивілізоване вирішення цього конфлікту", - сказав він.

Як повідомлялося, згідно з наказом міністра інфраструктури М.Бурбака "Про усунення Юрія Чередниченка від виконання обов'язків голови "Украероруху" на час проведення перевірки господарської діяльності підприємства керівником ДП тимчасово було призначено Сергія Здоровця, який раніше вже очолював підприємство. Після цього "Украерорух", всеукраїнська профспілка "Федерація профспілок авіадиспетчерів України" та "Федерація профспілок авіапрацівників радіолокації, радіонавігації і зв’язку України" 3 червня направили президентові України Петру Порошенку та прем'єр-міністрові Арсенію Яценюку листа з вимогою відставки міністра інфраструктури у зв'язку з усуненням Ю.Чередниченка від керівництва "Украерорухом".

Тоді ж працівники "Украероруху" зібралися біля в'їзду на підприємство з метою не допустити на робоче місце новопризначеного керівника С.Здоровця, який начебто мав прибути до 12:00.

Пізніше, 4 червня, "Украерорух" повідомив, що його центральний офіс блокують представники силових структур.

Крім того, 5 червня в. о. голови Адміністрації президента України Сергій Пашинський повідомив, що СБУ розпочала розслідування стосовно гендиректора "Украероруху" Ю.Чередниченка за підозрою в державній зраді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА