12:39 20.06.2014

ЗСУ "повністю закрили" надходження бронетехніки з Росії в Україну, запевняє Коваль

2 хв читати
ЗСУ "повністю закрили" надходження бронетехніки з Росії в Україну, запевняє Коваль

В. о. міністра оборони України Михайло Коваль заявляє, що українські військовослужбовці перекрили можливість надходження бронетанкової техніки з РФ через українсько-російський кордон.

"Ми повністю закрили можливість надходження з території Російської Федерації будь-якої бронетанкової техніки на територію України", - заявив М.Коваль із трибуни Верховної Ради в п'ятницю.

У свою чергу деякі народні депутати від фракції ВО "Свобода" почали обурюватися й заявляти про те, що ця інформація далека від правди.

На це М.Коваль заявив, що була оперативна інформація про те, що десять бойових машин перетнули державний кордон України і перебувають на території України, одну машину було знищено, в ній знайшли всю доказову базу, яка свідчить про те, що "ця машина з 18-ї мотострілкової бригади Чечні, Південного військового округу Російської Федерації".

При цьому М.Коваль зазначив, що українські військовослужбовці виявили ще шість таких машин, які тримають у полі зору, відстежують, "як тільки вони з'являються на відстані гарматного пострілу - ми відразу відкриваємо вогонь".

"Фактично наші дії не дають їм можливості відкрити прицільний вогонь", - наголосив в. о. міністра.

За даними глави відомства, зафіксовано два випадки, коли реактивні установки відкривали вогонь - по населеному пункту Білопілля та Амвросіївка.

Крім того, М.Коваль розповів, що виявлено три танки Т-64 бойовиків: два з них були пошкоджені, один повністю знищений, другий бойовики змогли евакуювати.

"Вони (танки - ІФ) з російської армії, без номерів, акуратно пофарбовані, ми їх також відстежуємо", - сказав М.Коваль.

За його словами, у противників також є два танки ІС-2. "Це танки, які знято з п'єдесталів, але з них рухається лише один", - додав в. о. міністра.

Крім того, за його даними, у бойовиків є до п'яти бронетранспортерів. "Ми їх періодично знищуємо. Ми ці моменти тримаємо на контролі", - наголосив глава оборонного відомства.

Відповідаючи на запитання народного депутата України від "Батьківщини" Андрія Павловського, чому недостатньо використовується авіація та артилерія для знищення бронетехніки бойовиків, М.Коваль сказав: "Авіація та артилерія використовується в повному обсязі, якщо ви назвете координати хоч одного танка, його буде знищено".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА