12:04 23.06.2014

Шахтарі "Комсомольця Донбасу" провели мітинг із закликом припинити збройні протистояння на Донбасі

2 хв читати
Шахтарі "Комсомольця Донбасу" провели мітинг із закликом припинити збройні протистояння на Донбасі

Шахтарі "Комсомолець Донбасу" під час маршу у день річниці початку ВВВ закликали сторони збройного конфлікту на Донбасі припинити стрілянину.

"Понад 1000 гірників ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу - однієї з найбільших в Україні - в день річниці початку ВВВ пройшли маршем від підприємства до центру міста Кіровське. Мітинг розпочався з хвилини мовчання в пам'ять про мільйони загиблих співвітчизників", - повідомляє прес-служба ДТЕК.

Як йдеться у повідомленні, шахтарі звернулися до всіх сторін збройного конфлікту на Донбасі з вимогою скласти зброю, припинити стрілянину, вбивства людей, захоплення підприємств, їх руйнування.

"У мітингу взяли участь шахтарі першої та другої зміни, багато з яких вчора перебували або під землею, або намагалися потрапити на підприємство, коли його захопили озброєні люди на БТР з символікою ДНР", - наголошується в повідомленні.

Також прес-служба повідомляє, що "на площі міста в Кіровському до шахтарів приєдналися сотні жителів. Багато люди були обурені вчорашнім збройним нападом на підприємство, викраденням двох керівників і пограбуванням".

"Зараз нам потрібно відновити роботу шахти. Якщо вугілля не видобувається, воно не надходить на електростанції. Якщо шахта не отримує грошей, то шахтарям нічим платити зарплату, а для шахти немає на що купити матеріали. Представники ДНР викрали практично весь автопарк, будемо шукати вихід із ситуації з транспорту - необхідно знайти машини для вивезення гірничої маси. Ми постійно спілкуємося з трудовим колективом, обговорюємо ситуацію. Адже деякі мали ілюзії, що з приходом альтернативної влади настане рай і благоденство, а виходить інакше - руйнація і грабіж простих людей", - сказав директор із видобутку вугілля ДТЕК Андрій Смирнов.

Як повідомлялося, 21 червня невідомі озброєні люди на БТР і вантажівці із символікою "ДНР" увірвалися на територію шахти "Комсомолець Донбасу".

"Погрожуючи зброєю, вони поклали співробітників адмінбудівлі долілиць, вилучили мобільні телефони. У цей момент у шахті перебували понад 700 осіб. Частина представників "ДНР" увірвалися до адмінбудівлі і, погрожуючи зброєю керівництву шахти, вимагали гроші і транспорт", - зазначається на сайті компанії ДТЕК.

Нападники вилучили майже весь автопарк шахти: 13 КрАЗів для перевезення гірничої породи, 5 автомобілів ГАЗ "Газель" і чотири легкових автомобіля.

Також загарбники розбили два банкомати на території шахти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА