13:17 24.06.2014

Нападів на прикордонпости у східних регіонах України не зафіксовано, але спостерігається скупчення бойовиків у прикордонних районах

2 хв читати
Нападів на прикордонпости у східних регіонах України не зафіксовано, але спостерігається скупчення бойовиків у прикордонних районах

У Раді національної безпеки і оборони України заявляють про відсутність за минулу добу нападів на українські прикордонні підрозділи.

"Щодо ситуації на кордоні - нападів на прикордонні підрозділи не було, але відзначається наявність великої кількості бойовиків у прикордонних районах", - сказав у вівторок на брифінгу в Києві спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Чеповий.

Він уточнив, що відсутність бойових дій стосується саме прикордонних пунктів, а "не блокпостів, там, де стріляли".

За словами В.Чепового, прикордонна служба Росії "продовжує не виконувати угоду в частині припинення пропусків осіб і вантажів у пунктах пропуску, що закриті урядом України".

Він зазначив, що 23 червня в пунктах пропуску на кордоні з Росією були затримані двоє громадян РФ, "які готувалися до диверсійної діяльності на території України".

"Усупереч заявам терористів про припинення вогню, протягом доби 23-24 червня відбувся неодноразовий мінометний обстріл блокпостів українських силовиків під Слов'янськом. На жаль, є двоє поранених наших військовослужбовців", - повідомив В.Чеповий.

Він також розповів, що 23 червня о 12.00 у Сєвєродонецьку (Луганська обл.) до приміщення міського відділення міліції "зайшли близько 60 бойовиків, які вимагали від працівників перейти на бік терористів". За його словами, після відмови українських правоохоронців це зробити бойовики полишили приміщення.

"Терористи свідомо намагаються зірвати мирний план президента, і намагаються зірвати спроби української влади відновити інфраструктуру та соціальні виплати в Донецькій і Луганській областях", - підсумував він.

В.Чеповий зазначив, що члени незаконних збройних формувань (НЗФ) захопили, зокрема, відділ Державного казначейства України у Ровеньках Луганської області.

"Таким чином, українська сторона повністю виконує мирний план президента України, а з іншого боку, з боку терористів і диверсантів, - відбувається систематичне порушення цього плану", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА