19:24 26.06.2014

Російські прикордонники знищують бойовиків, які повертаються з Донбасу, заявляють в Інформцентрі РНБО

2 хв читати

Російські прикордонники не пропускають членів незаконних збройних формувань зі сходу України назад до Російської Федерації, розстрілюючи їх на кордоні, заявляє спікер Інформаційно-аналітичного центру при Раді національної безпеки і оборони (РНБО) Андрій Лисенко.

"Простежується така тенденція Прикордонної служби ФСБ Росії: коли бойовиків, які в'їжджають в Україну, впускають, не помічаючи, а у зворотному напрямку їх знищують", - заявив А.Лисенко на брифінгу в четвер.

За його словами, 25 червня неподалік від с. Провалля Свердловського району Луганської області у безпосередній близькості до кордону, на нейтральній території, російські прикордонники розстріляли автомобіль "Газель", в якому перебували громадяни РФ, що воювали на території України на боці бойовиків. А.Лисенко уточнив, що всіх пасажирів було знищено, точна кількість загиблих не відома.

А.Лисенко на вечірньому брифінгу в четвер поінформував, що українські прикордонники звернулися з офіційним запитом до російської прикордонслужби стосовно розстрілу прикордонниками РФ російських бойовиків.

Він зазначив, що наразі Україна не отримала ніяких пояснень.

Як повідомлялося, 20 червня під час поїздки на Донбас президент України Петро Порошенко наказав силовикам припинити вогонь на тиждень, щоб члени НЗФ могли скласти зброю. Такий наказ віддано усім підрозділам Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби на тиждень - з 20 по 27 червня.

Цього самого дня глава Української держави оприлюднив свій мирний план врегулювання ситуації на сході країни, який передбачає 15 кроків, зокрема, роззброєння, звільнення будівель і заручників, а також децентралізацію влади шляхом внесення змін до Конституції.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА