11:40 27.06.2014

На Львівщині відкрили новий міжнародний пункт пропуску Угринів-Долгобичув

2 хв читати

Урочисте відкриття міжнародного пункту пропуску Угринів-Долгобичув, який розташований на території Республіки Польща поблизу с. Угринів Сокальського району, відбулося в четвер, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

У відкритті взяли участь голова Львівської ОДА Ірина Сех, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, а також керівництво Державної прикордонної та Державної митної служб України та Польщі.

У вітальному слові І.Сех зазначила, що розбудова пунктів пропуску для Львівської області з її високими можливостями розвитку транзитного потенціалу була і залишається першочерговим завданням. За її словами, основою розбудови є необхідність розширення мережі невеликих переходів, відкриття яких дало б можливість зменшити навантаження, яке сьогодні припадає на наявні контрольно-пропускні пункти через державний кордон.

"Сподіваємось, що активна робота щодо розбудови українсько-польського кордону матиме лише позитивну динаміку та дасть нові можливості у розвитку економічних, соціальних та культурних зв’язків між Україною та Польщею", - зазначила І.Сех.

Також голова Львівської ОДА наголосила, що українсько-польські відносини є стратегічними не лише для двох наших держав, а й для Європи загалом.

"Польща на сьогодні є найважливішим партнером України у процесі інтеграції до Європи, тому сьогодні, користуючись нагодою, хочу ще раз висловити вдячність польському народу за підтримку, надану українцям під час Революції гідності, особливо подякувати за можливість лікування поранених людей у медичних закладах Республіки Польща" - сказала Ірина Сех.

Проектна пропускна спроможність міжнародного пункту пропуску Угринів-Долгобичув за добу становить до 4000 одиниць транспортних засобів і до 12000 людей.

Проектом передбачено облаштування 18 смуг руху, на сьогодні облаштовано та готові до використання 14 смуг руху (сім в'їзду в Україну та сім виїзду з України).

Підрозділ на 20% забезпечено технічними засобами прикордонного контролю (з перевірки паспортних документів, поглибленого дослідження документів, з огляду транспортних засобів і вантажів, засоби документування, засоби зв'язку). З урахуванням спланованого маневру підрозділ буде укомплектовано на 70%.

З боку України побудовано дорогу до пункту пропуску Угринів-Долгобичув, протяжністю до 9 км (ділянка автодороги Т-14-03 Хоробрів-Угринів-Долгобичув (Польща)).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА