15:05 30.06.2014

Львів відкликав заявку на проведення зимових Олімпійських ігор-2022 через ситуацію в країні

2 хв читати
Львів відкликав заявку на проведення зимових Олімпійських ігор-2022 через ситуацію в країні

Львів відкликав заявку на право проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році через ситуацію в країні, повідомляє Національний олімпійський комітет (НОК).

У повідомленні на сайті НОК у понеділок зазначено, що таке рішення ухвалено після конструктивної дискусії між президентом Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасом Бахом, прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком і президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою.

"Усі сторони погодилися, що Львів спрямує свої зусилля у боротьбі за право проведення зимових Олімпійських ігор 2026 року, водночас не продовжуватиме боротьби за Ігри-2022. Таке рішення обумовлюється нинішнім політичним та економічним становищем в Україні", - наголосили в прес-службі НОК.

У НОК процитували президента МОК Томаса Баха, який зазначив, що, за попередніми оцінками МОК, Львів має величезний потенціал для майбутнього розвитку. "У моїх розмовах із прем'єр-міністром України і президентом НОК ми зробили висновок, що в нинішніх умовах було б надзвичайно важко продовжувати боротьбу за право проведення Олімпійських ігор-2022, але водночас майбутня кампанія України як можливої господарки Ігор має величезне значення для країни загалом і українського спорту зокрема", - сказав він.

У свою чергу А.Яценюк заявив, що заявка на 2026 рік матиме величезний потенціал для економічного відновлення країни і може мати значні переваги для українського суспільства.

Президент НОК Сергій Бубка подякував керівництву МОК за допомогу та розуміння, "а також за велику допомогу, що надається українським спортсменам з усіх куточків країни як морально, так і матеріально", - зазначив президент НОК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА