13:01 03.07.2014

Гелетея призначено міністром оборони України - постанова ВР

1 хв читати
Гелетея призначено міністром оборони України - постанова ВР

Верховна Рада України призначила Валерія Гелетея міністром оборони України за поданням глави держави.

Кандидатуру В.Гелетея, внесену президентом Петром Порошенком, підтримали 260 депутатів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", новопризначений міністр оборони України склав присягу з трибуни парламенту.

Виступаючи після складення присяги, В.Гелетей пообіцяв, що на посаді міністра оборони він зробить все можливе для гарантування безпеки українців, для забезпечення спокою і порядку в країні, а також для відновлення територіальної цілісності України.

"Я переконаний, що Україна переможе, і повірте мені, що парад перемоги буде, обов'язково буде в українському Севастополі", - заявив В.Гелетей.

ВР також звільнила Михайла Коваля з посади в.о. міністра оборони.

Згідно з Конституцією, ВР призначає міністра оборони за поданням президента країни.

Того ж дня у ВР П.Порошенко повідомив про призначення начальником Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка. Президент також заявив, що вирішив призначити генерал-майора Михайла Коваля заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

Генерал-полковник М.Коваль був призначений в.о. міністра оборони України від 25 березня 2014 року.

3 березня на той час в.о. глави держави, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призначив В.Гелетея начальником Управління державної охорони України. Раніше В.Гелетей очолював Управління держохорони з 25 травня 2007 року до 14 липня 2009 року, а до цього працював у структурі МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА