16:17 03.07.2014

"Київводоканал" перейде до прямих договорів із населенням щодо холодної води поступово - заступник гендиректора

2 хв читати
"Київводоканал" перейде до прямих договорів із населенням щодо холодної води поступово - заступник гендиректора

ПАТ "Акціонерна компанія (АК) "Київводоканал" (Київ) як виконавець послуг із холодного централізованого водопостачання та водовідведення з 1 липня 2014 року розпочала поступовий перехід до укладення прямих договорів зі споживачами, повідомила заступник гендиректора "Київводоканалу" з економіки і фінансів Ганна Циганок.

"Це процес, який, напевно, триватиме кілька місяців точно. На цей період жеки вважатимуться нашими агентами. Тобто, нині ми працюємо разом із міською владою над врегулюванням цих відносин, тому що, на жаль, законодавство нам не дає чітких вказівок на перехідній період", - сказала вона під час круглого столу "Економічно обґрунтовані тарифи - порятунок для галузі водопостачання та водовідведення" в Києві в четвер.

При цьому Г.Циганок пояснила, що у квитанціях з оплати послуг холодного централізованого водопостачання та водовідведення з 1 липня буде зазначено тариф "Київводоканалу" як виконавця цих послуг.

За даними "Київводоканалу", в Києві - близько 1,1 млн квартир та 11 тис. багатоповерхових будинків, абонентське обслуговування яких здійснюють близько 112 комунальних жеків і близько 1,118 тис. житлових кооперативів, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і приватних жеків.

Таким чином, враховуючи загальну кількість абонентів, з якими слід укласти прямі договори, а також забезпечити роботу щодо субсидій і компенсацій, "Київводоканал" на сьогодні через відсутність необхідної власної абонентської служби не в змозі виконати такий обсяг роботи фізично, пояснила Г.Циганок.

У свою чергу директор розрахункового департаменту "Київводлоканалу" Станіслав Каплуненко додав, що питання з перевіркою квартирних лічильників холодної води та платою за ці послуги в столиці наразі залишається неврегульованим, відповідний порядок має затвердити Київська держміськадміністрація.

Водночас до 1 липня послуги перевірки квартирних лічильників у Києві надавали житлово-експлуатаційні організації як виконавці послуг водопостачання, а їхня вартість мала бути включена в тариф на послуги утримання будинків на рівні 3,6 коп. з 1 кв. м на один прилад обліку, уточнив С.Каплуненко.

Як повідомлялося з посиланням на С.Каплуненка, на початок липня 2014 року загальний обсяг заборгованості споживачів за надані послуги становить 772 млн грн, з яких 729 млн грн борг житлових кооперативів, жеків та інших об'єднань мешканців. При цьому рівень оплати безпосередньо населенням становить близько 97%.

Раніше про перехід із 1 липня 2014 року на прямі договори зі споживачами щодо гарячого водопостачання та опалення, а також взяття на себе обов'язків із перевірки лічильників гарячої води заявила столична енергокомпанія ПАТ "Київенерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА