19:45 04.07.2014

У "ДНР" готові провести зустріч контактної групи 5 липня, але місце зустрічі наразі не погоджено - джерело

2 хв читати

У "Донецькій народній республіці" отримали пропозицію Києва організувати чергову зустріч контактної групи з врегулювання ситуації в Україні 5 липня, каменем спотикання є місце проведення консультацій, повідомило "Інтерфаксу" джерело в керівництві "ДНР", близьке до організації переговорного процесу.

"Є пропозиція Києва провести зустріч 5 липня. Ми готові її прийняти, якщо погодимо місце її проведення", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше перший віце-прем'єр самопроголошеної "ДНР" Андрій Пургін заявив "Інтерфаксу", що наступна зустріч контактної групи може відбутися в Мінську.

"Один з опрацьовуваних варіантів - зустріч контактної групи в Мінську", - сказав А.Пургін.

За його словами, "парламентери від Києва не хочуть їхати до Донецька на консультації з міркувань безпеки".

"У свою чергу представники "ДНР" і "ЛНР" не можуть виїхати, наприклад, в Європу, оскільки проти них введено санкції", - нагадав А.Пургін.

"Таким чином, Мінськ є компромісним варіантом, який міг би влаштувати всіх", - сказав А.Пургін.

Пізніше прес-служба президента України Петра Порошенка повідомила, що український лідер у телефонній розмові з представником ЄС із питань закордонних справ та політики безпеки Кетрін Ештон запропонував місце та час зустрічі тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході.

"Глава держави запевнив, що в продовження Берлінських домовленостей міністрів закордонних справ 4 країн Україна готова до подальшої роботи тристоронньої контактної групи, зокрема, до проведення наступного засідання 5 липня. Україна запропонувала місце та час проведення і очікує на підтвердження від іншої сторони", - повідомляє прес-служба президента України в п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА