17:25 07.07.2014

Нового главу УПЦ (МП) буде обрано 13 серпня - рішення Священного Синоду

1 хв читати
Нового главу УПЦ (МП) буде обрано 13 серпня - рішення Священного Синоду

Священний Синод Української православної церкви (Московського патріархату) на засіданні в понеділок прийняв рішення про дату обрання нового предстоятеля - 13 серпня поточного року.

"7 липня на засіданні Священного Синоду Української православної церкви під головуванням місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького та Буковинського Онуфрія для обрання нового предстоятеля Української православної церкви - митрополита Київського і усієї України було прийнято рішення скликати Собор єпископів Української православної церкви в Києві 13 серпня 2014 року", - повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

Спікер УПЦ (МП) протоієрей Георгій (Коваленко) пояснив, що цей процес не передбачає агітації та соцдосліджень. "Обрання предстоятеля не передбачає передвиборчої кампанії, агітації, дебатів, презентацій та соціологічних досліджень. Тому сподіваємося, що архієреї, духовенство й віряни утримаються від принагідних прогнозів і коментарів", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Глава УПЦ (МП) митрополит Київський і усієї України Володимир (Сабодан) помер уранці 5 липня. Він був предстоятелем УПЦ (МП) з 1992 до 2014 рр.

24 лютого 2014 р. місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри обрано митрополита Чернівецького та Буковинського Онуфрія (Березовського).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА