19:50 10.07.2014

Україна нарахувала 200 млн грн штрафів за порушення РФ повітряного простору - Петренко

1 хв читати

Україна нарахувала Російській Федерації 200 млн грн штрафу за порушення українського авіапростору та вимагатиме компенсацій, заявив міністр юстиції Павло Петренко повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

"Ми зараз ініціюємо розгляд відповідних скарг України в міжнародних організаціях, які не є судовими, але мають відповідні контрольні функції. Ми готуємо меморандум щодо звернення до Міжнародної авіаційної організації про порушення Росією нашого повітряного простору. Щодня Державна авіаційна інспекція нараховує близько $1 млн штрафів російським авіаційним компаніям. Сума, яку там зафіксовано, становить уже понад 200 млн грн, і вона щодня збільшується", - повідомив П.Петренко у будинку уряду в четвер.

Він також зазначив, що Україна має намір використовувати механізми міжнародних конвенцій, щоб фіксувати ці порушення та змусити Росію компенсувати збитки. "В іншому разі українська сторона подасть позов про виключення РФ зі складу Міжнародної конвенції цивільної авіації", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА