12:55 12.07.2014

ДНРівці намагалися вивезти до РФ вихованців інтернату в Мар'їнці - омбудсмен

2 хв читати

У Донецькій області від керівника інтернату м.Мар'їнка представники самопроголошеної Донецької народної республіки вимагали підписати документи для вивезення дітей в Росію, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

"Сьогодні вночі від керівника інтернату м. Мар'їнки вимагали, щоб він написав відповідні документи для того, щоб вивезти дітей до Російської Федерації", - сказала вона в ефірі телеканалу "112" в суботу.

"На щастя, питання наразі не вирішено завдяки, зокрема, абсолютно правильній позиції голови обласної державної адміністрації Сергія Тарути. Він видав розпорядження про те, що документи щодо вивезення дітей має право підписати тільки він. Зрозуміло, що до нього вночі не зайдуть із проханням підписати ці документи", - пояснила вона.

В.Лутковська також відзначила громадянську позицію нотаріусів, які продовжують працювати в зоні конфлікту. "Вони відмовляються підписувати або засвідчувати будь-які документи щодо вивезення дітей", - сказала вона.

При цьому омбудсмен заявила, що "ситуація дуже складна і потребує рішучих дій, щоб вивезти дітей, які опинилися в зоні конфлікту, (в Україну - ІФ)".

Між тим, за інформацією інтернет-видання "Новости Донбасса", в п'ятницю вдень у школу-інтернат міста Мар'їнка приходили озброєні люди, які вивезли директора і його заступника. Надвечір їх повернули в інтернат.

Водночас у ніч на суботу озброєні люди знову приїхали в інтернат і спробували силоміць вивезти 54 дитини в невідомому напрямку. "Директору вдалося переконати вивезти дітей в донецьку школу-інтернат для дітей сиріт. Там вже було 94 дитини, яких також хочуть вивезти до РФ", - пишуть "Новости Донбасса".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

У Сумській області ППО ліквідувала 12 із 13 ворожих "шахедів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА