14:23 12.07.2014

Військова авіація перебуває в повній бойовій готовності, напередодні знищено близько тисячі бойовиків на сході України - РНБО

2 хв читати

Українська військова авіація перебуває в повній бойовій готовності, за добу зроблено 16 вильотів, заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"З метою скорочення часу для реагування на можливі загрози, наприклад, застосування систем залпового вогню БМ-21 "Град" із боку російського кордону, літаки Збройних сил України перебувають у повній бойовій готовності для їх знешкодження", - сказав О.Лисенко на брифінгу в суботу.

За його словами, це також дає змогу прикрити від ударів засоби повітряного нападу важливі державні, військові об'єкти та підрозділи сил АТО.

Загалом за останню добу українські пілоти здійснили 16 вильотів, повідомив спікер інформцентру РНБО. Було залучено бомбардувальну, штурмову, винищувальну і транспортну авіацію.

"Комплексне застосування засобів повітряного ураження і висока майстерність українських льотчиків створює передумови якнайшвидшого звільнення від терористів території України", - впевнені в РНБО.

Зокрема, за даними О.Лисенка, протягом учорашнього дня на території Донецької та Луганської областей авіація Збройних сил України завдала п'ять потужних авіаударів в опорні пункти бойовиків, обладнані мінометними та вогневими позиціями, табори бойовиків. НЗФ зазнали значних втрат - військова авіація знищила дві мінометні батареї, два танки, три БТР, чимало автомобільної техніки і боєприпасів. В районі населеного пункту Гольмовський знищено базовий табір бойовиків, поблизу міста Перевальськ - ще один опорний пункт і два танки, 10 броньованих машин, 15 одиниць автомобільної техніки і приблизно півтисячі бойовиків.

Неподалік міста Дзержинська також ліквідовано потужну базу бойовиків, які сконцентрувалися і не очікували швидких дій із боку АТО. "За попередніми оцінками, українські льотчики в результаті удару з повітря знищили близько півтисячі бойовиків і пошкодили два бронетранспортери", - також повідомив О.Лисенко.

Раніше з посиланням на представника українських силовиків, керівника групи інформування щодо силової операції Владислава Селезньова повідомлялося, що в результаті авіаударів в районі міста Перевальська (Луганська область) і міста Дзержинська (Донецька область) загинуло близько 1 тис. ополченців.

Між тим, в самопроголошених Луганській та Донецькій народних республіках спростовують заяви про масову загибель ополченців унаслідок авіаударів.

"Учора українська авіація відпрацьовувала за кар'єру в районі Перевальська. Мабуть, у силовиків старі дані розвідки про дислокацію ополченців. Там, де працювала авіація, ополченців вже давно немає", - повідомила в суботу "Інтерфаксу" представник прес-служби ЛНР Оксана Чигрина.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА