17:36 23.07.2014

МВС закликає українців бути пильними, але не панікувати

2 хв читати
МВС закликає українців бути пильними, але не панікувати

Міністерство внутрішніх справ України звертається до українців із проханням бути пильними й небайдужими з огляду на нинішню ситуацію в Україні та ймовірність терактів, але не панікувати.

"В умовах, коли гинуть люди, коли бойовики продовжують убивати, від нашої спільної громадянської позиції залежить, наскільки швидкими будуть дії Нацгвардії, Збройних сил України. Ми закликаємо громадян України в ці дні бути особливо пильними й уважними", - заявив радник глави МВС України Зорян Шкіряк на брифінгу в Києві в середу.

Він наголосив, що МВС звертається до українців із проханням бути особливо уважними в місцях масового скупчення людей, у торговельних центрах, магазинах, у транспорті, звертати увагу на залишені речі, зокрема, громіздкі, а також бути пильними у випадках, коли людина залишає якийсь пакет і намагається втекти. МВС просить також інформувати про підозрілі автомобілі, які залишають на нетривалий час, і факти, коли незнайомі люди заносять до підвалів будинків якісь мішки або великі пакети.

"Загалом, прохання повідомляти про будь-які підозрілі дії", - наголосив З.Шкіряк.

Він зазначив, що українці можуть звертатися за телефоном "102" або на телефон довіри СБУ чи МВС. "Ми не повинні лякатися й панікувати", - зазначив радник глави відомства, додавши, що силовики роблять усе можливе, аби не допустити терактів на території інших областей. "СБУ та МВС вдаються до максимально ефективних заходів, аби запобігти терактам", - запевнив він.

При цьому З.Шкіряк наголосив, що інформованість населення має бути максимальною, і такий заклик відомства не пов'язаний з тим, щоб залякати людей або посіяти паніку.

"Значно гірше - це брак інформації. Ми говоримо про готовність населення - це не означає паніку, а означає консолідацію заради усвідомлення громадянської позиції... Попереджений - означає озброєний", - зазначив радник міністра.

За словами З.Шкіряка, інформація, надана українцями, "наближатиме перемогу й допоможе не допустити злочинів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА