10:23 25.07.2014

ЗС України підняли прапор над міськрадою Лисичанська - прес-служба Порошенка

2 хв читати
ЗС України підняли прапор над міськрадою Лисичанська - прес-служба Порошенка

Українські Збройні сили підняли прапор над міською радою Лисичанська (Луганська область) і почали звільнення міста від незаконних збройних формувань, повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка.

"Про це президенту України П.Порошенку доповів генерал-лейтенант начальник Генерального штабу Віктор Муженко. Глава держави висловив упевненість, що Збройні сили з честю виконають поставлене завдання і звільнять місто Лисичанськ від терористів, встановивши там спокій та мир", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що сили АТО звільнили Лисичанськ від бойовиків і, за інформацією командира батальйону "Донбас" Семена Семенченка, бойовики втекли з міста. Також С.Семенченко попросив жителів міста наразі не виходити з будинків із міркувань безпеки.

Як уточнили в прес-центрі АТО, Державний прапор України було піднято о 22.20.

"Операція зі звільнення цього міста тривала дві доби і була вкрай важкою. Терористи чинили наполегливий опір. Частина з них впала в паніку й залишила місто напередодні головного штурму, приєднавшись до інших бандитів. Завдяки чітко спланованій операції штабом АТО, військовослужбовці Збройних сил України завдали потужних ударів із кількох напрямків по місцях скупчення живої сили противника, блокпостах, опорних пунктах та інших укріплених районах бандформувань, що у результаті дало змогу звільнити Лисичанськ від загарбників", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці прес-центру в Facebook.

"Завтра (у п’ятницю - ІФ) операцію в Лисичанську буде продовжено. Підрозділи Міністерства внутрішніх справ та Національної гвардії України проведуть зачистку залишків розбитого ворога і дрібних банд, які, можливо, досі перебувають у місті", - додали в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА