17:30 29.07.2014

У Миколаєві заарештовано самопроголошеного народного мера Ніконова - СБУ

2 хв читати
У Миколаєві заарештовано самопроголошеного народного мера Ніконова - СБУ

Служба безпеки України затримала в понеділок, 28 липня, самопроголошеного мера Миколаєва - громадянина України Дмитра Ніконова.

Як повідомляє прес-центр СБУ у вівторок, затриманого підозрюють у закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і порушенні громадського порядку. "Встановлено, що Д.Ніконов - безробітний житель обласного центру, разом зі спільниками наприкінці лютого ц. р. організував публічні заходи, спрямовані на порушення територіальної цілісності нашої держави та дестабілізацію ситуації в регіоні", - зазначено в повідомленні.

У СБУ нагадали, що на початку березня цього року Д.Ніконов провів у Миколаєві незаконні вибори миколаївського міського голови, за результатами яких проголосив себе так званим народним мером. Окрім цього, він організував бутафорський референдум щодо створення так званого федерального округу на півдні України та його виходу зі складу держави.

Крім того, Д.Ніконов "неодноразово влаштовував пікети біля військових частин, підбурюючи військовослужбовців відмовлятися від виконання службових обов'язків і підтримувати терористів", зазначили в спецслужбі. Він також особисто поширював серед місцевого населення друковані матеріали антиукраїнського змісту.

"Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ст. 293 Кримінального кодексу України. 29 липня цього року суд ухвалив постанову про обрання затриманому запобіжного заходу - тримання під вартою. Тривають слідчі дії", - повідомили в СБУ.

У свою чергу місцеве видання "НикВести" з посиланням на прес-службу прокуратури області повідомляє, що Д.Ніконова, який очолював інспекцію з благоустрою Миколаївської міської ради, заарештовано на два місяці.

Видання також нагадує, що в ніч із 22 на 23 листопада 2013 року Д.Ніконов за підтримки працівників міліції здійснив низку спроб зі зриву мирної акції прибічників євроінтеграції в Миколаєві. Опозиція стверджувала, що він перебував у стані алкогольного сп'яніння, був неадекватний.

"Раніше Д.Ніконова звільнили з правоохоронних органів "за вживання спиртних напоїв у період несення служби з табельною зброєю, за безвідповідальне ставлення до виконання службових обов'язків, управління службовим автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, за те, що залишив службовий автомобіль без нагляду, а також за грубе порушення наказу МВС", - пишуть "НикВести".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА