11:24 06.08.2014

Сепаратисти руйнують танками станції Донецької залізниці - "Укрзалізниця"

2 хв читати
Сепаратисти руйнують танками станції Донецької залізниці - "Укрзалізниця"

Сепаратисти на сході України продовжують знищувати інфраструктуру Донецької залізниці - напередодні, намагаючись зруйнувати непарну колію горловини станції Булавін, терористи кілька разів навмисно проїхали по ній танком, повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

За її даними, протягом останніх двох тижнів пошкоджені колії та стрілочні переведення станцій Доломіт, Електрична, ім. Кашпарова, Микитівка, Торез, Луганськ, Донецьк і Горлівка.

"Робота основних вантажних залізничних вузлів Дебальцеве та Микитівка - практично паралізована, а на станції Дебальцеве тривають роботи з розмінування. На станції Микитівка підірвані хрестовина і стрілочний перевід, на станції Торез - три шляхи завдовжки 1,5 м", - йдеться в прес-релізі "Укрзалізниці".

На ст. Дебальцеве-Пасажирське обсяги пошкоджень уточнюються, а детальне обстеження наразі неможливе. На ст. Донецьк та ім. Кашпарова зруйновані колійні решітки, на ст. Луганськ - шість залізобетонних шпал і колій перевідної кривої, на ст. Горлівка та Кондрашевська-Нова - стрілочні переведення, а на ст. Ізварине - пристрої теплового контролю рухомого складу.

Крім того, на станціях Красний Лиман, Оленівка, Насветевич, Микитівка, Галута, Бірюкове, Довжанська, Булавине, Дебальцеве-сортувальна, Слов'янськ, Слов'янськ-курорт, Донецьк, Донецьк-Північний, Кожушко, Шпичкіне, Частково пошкоджені контактна мережа та електрообладнання, на багатьох із них відсутнє електропостачання.

Крім цього, постраждали залізничні пасажирські вокзали станцій Слов'янськ, Красний Лиман, Рубіжне, Переїзна - повний перелік вокзалів, станцій та обсяг пошкоджень до завершення бойових дій визначити неможливо.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з руйнуванням об'єктів інфраструктури відсутній рух на основних напрямках Донецької залізниці, де розташовані головні підприємства з великими обсягами переробки вантажів та їх перевезень. Вони також відрізані від поставок коксу і вугілля з північних регіонів Донбасу. Все це в комплексі загрожує значним падінням ВВП держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА