13:12 11.08.2014

Понад 30 утікачів Донецької колонії №124, що потрапила під артобстріл, повернулися - ДПтС

2 хв читати
Понад 30 утікачів Донецької колонії №124, що потрапила під артобстріл, повернулися - ДПтС

Після артилерійського обстрілу Донецької виправної колонії №124 увечері 10 серпня установу залишили близько 100 засуджених, підтверджує прес-служба Державної пенітенціарної служби України. Нині 34 з них повернулися.

"10 серпня близько 22.00 в результаті артилерійського обстрілу Донецької виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№124), п’ять снарядів потрапило на територію установи, три з яких - у житлову зону. В результаті обстрілу один засуджений загинув, п'ятеро дістали поранень середньої тяжкості. Також постраждали двоє співробітників установи. Усім пораненим надано медичну допомогу в багатопрофільній лікарні при установі", - ідеться в повідомленні ДПтС.

Крім того, під час обстрілу було пошкоджено штаб колонії, електропідстанцію та об'єкти промислової зони.

"Рятуючи власні життя, близько 100 засуджених у паніці залишили територію виправної колонії через пункт пропуску автомобільного транспорту. Нині 34 з них повернулися до установи. Більшість засуджених під час обстрілу залишила межі зони, що охоронялася, в телефонному режимі повідомивши керівництво установи про намір повернутися до колонії для подальшого відбуття покарання одразу після стабілізації ситуації", - зазначено в повідомленні ДПтС.

Співробітники установи також вживають заходів для встановлення місця перебування інших засуджених, повернення їх до місця відбуття покарання й відновлення централізованого електропостачання.

Колонія наразі працює, використовуючи додаткові електричні джерела, продуктами харчування та питною водою забезпечена. Стан оперативної обстановки в установі залишається складним, але керованим. Засуджених переведено до спеціально обладнаних укриттів, їм надають необхідну психологічну допомогу.

Раніше офіційний сайт Донецької міськради повідомляв про те, що увечері 10 серпня в результаті артобстрілу в житлову зону виправної колонії строгого режиму №124 в Донецьку потрапив снаряд, загинув один ув'язнений, трьох людей поранено й ще 15 дістали легкі поранення. Крім того, снарядами було пошкоджено штаб, підстанцію та промзону.

"У колонії спалахнув бунт, і 106 осіб залишили місце ув’язнення. Станом на ранок частина з них повернулася до виправної установи. Точні цифри будуть відомі ближче до сьогоднішнього вечора", - йдеться в повідомленні міськради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА