20:28 12.08.2014

"Нафтогаз України" змінив наглядову раду "Укртранснафти"

2 хв читати

НАК "Нафтогаз України" змінив наглядову раду та ревізійну комісію ПАТ "Укртранснафта" - монополіста з транспортування нафти в країні, повідомила прес-служба держхолдингу у вівторок.

За її даними, кадрові перестановки ухвалено на загальних зборах акціонерів "Укртранснафти" 11 серпня.

Головою наглядової ради обрано Олександра Савченка, який обіймає посаду директора департаменту економічної безпеки та управління ризиками "Нафтогазу України".

Членами ради від НАК також стали заступники голови правління держхолдингу Олександр Тодійчук, Сергій Коновець, в. о. заступника голови Андрій Пасішник, директор департаменту майнових та корпоративних відносин Поліна Загнітко.

Від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України до наглядової ради увійшли директор департаменту з питань функціонування та реформування нафтогазового сектора Андрій Бойчук та директор юридичного департаменту Сергій Насвіщук.

Рішенням зборів акціонерів припинено повноваження членів наглядової ради "Укртранснафти" Олега Терлецького, Дмитра Мормуля, Геннадія Юр’єва, Ігоря Кирюшина, Олександра Кацуби, Ігоря Рубана, Олександра Сухомлина, Євгена Іванова, Максима Шойка та Євгена Бродського.

Таким чином, кількісний склад наглядової ради "Укртранснафти" скоротився із десяти до семи осіб.

Збори також переобрали ревізійну комісію компанії, яку очолив директор департаменту енергоефективності та енергозбереження "Нафтогазу України" Юрій Войтович.

Як повідомлялося, "Укртранснафта" у 2013 році збільшила чистий прибуток за МСФЗ у 2,3 разу (на 174,695 млн грн) порівняно з 2012 роком - до 312,816 млн грн. Чистий дохід підприємства за минулий рік зріс на 25,9% (на 579,632 млн грн) - до 2 млрд 817,012 млн грн, валовий прибуток - на 22,9% (на 98,406 млн грн), до 527,923 млн грн.

Прокачування нафти "Укртранснафтою" за 2013 рік становило 17,554 млн тонн, що на 2% більше, ніж у 2012-му (17,208 млн тонн). Зокрема, транзит нафти до країн Європи у 2013 році збільшився на 7% (на 1,02 млн тонн) порівняно з 2012 роком - до 15,577 млн тонн, тоді як обсяг трубопровідного постачання нафти на нафтопереробні заводи України знизився на 25,4% (на 0,674 млн тонн) - до 1,977 млн тонн.

"Укртранснафта" виступає оператором нафтотранспортної системи України. 100% її акцій перебувають в управлінні Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 до 1220 мм загальною протяжністю 4,7 тис. км проходить територією 19 областей України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА