16:06 13.08.2014

Собор єпископів УПЦ (МП) обрав главою Церкви митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія

2 хв читати
Собор єпископів УПЦ (МП) обрав главою Церкви митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія

Собор єпископів Української православної церкви (Московського патріархату) обрав новим главою митрополита Онуфрія, повідомила журналістам співробітник прес-служби УПЦ (МП) Жанна Шевченко.

"Предстоятелем обрано Онуфрія", - зазначила вона.

За словами кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна", в Києво-Печерській Лаврі лунають звуки дзвону, який свідчить про обрання нового предстоятеля Церкви.

Як повідомив журналістам у Києві прес-секретар предстоятеля УПЦ (МП) протоієрей Георгій Коваленко, "на Соборі єпископів Української православної церкви новим предстоятелем УПЦ (МП) митрополитом Київським і всієї України обрано митрополита Чернівецького та Буковинського Онуфрія".

За словами прес-секретаря, митрополит Онуфрій набрав 48 голосів із 74. Голосування відбулося у 2 тури: в першому турі він набрав 36 голосів, а митрополит Антоній Бориспільський та Броварський 24, митрополит Вінницький і Барський Симеон - 9. "Саме вони вийшли в другий тур, у якому новим митрополитом Київським і всієї України обрано митрополита Онуфрія, про що нас і сповістив дзвін Лаврської дзвіниці" – зазначив о. Георгій.

Як повідомлялося, 24 лютого 2014 р. місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри обрано митрополита Чернівецького та Буковинського Онуфрія (Березовського).

Глава УПЦ (МП) митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) помер 5 липня вранці. Він був предстоятелем УПЦ (МП) з 1992 до 2014 рр.

Митрополит Онуфрій народився 5 листопада 1944 року в Чернівецькій області в сім'ї священика. Постриг здійснено 1971 року. 1988 року закінчив Московську духовну академію з ученим ступенем кандидата богослов'я.

Від 1988 року - намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври, прослужив до листопада 1990 року. 9 грудня 1990 хіротонізований у єпископа Чернівецького та Буковинського. 1994 року висвячений у сан архієпископа, 2000 року - в сан митрополита.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА