20:37 15.08.2014

На світових ринках розпочалася паніка на повідомленні Києва про напад на колону військової техніки з РФ

2 хв читати
На світових ринках розпочалася паніка на повідомленні Києва про напад на колону військової техніки з РФ

Газ та нафта, золото та ієна дорожчають або як мінімум різко скоротили падіння вартості, тоді як акції в Європі та США перейшли від зростання до падіння на повідомленнях про ліквідацію українськими силовиками частини колони військової техніки, яка незаконно пробралася на територію України в ніч на п'ятницю, повідомляє агентство Bloomberg.

Паніка зачепила всі ринки активів, зокрема такі валюти, як південноафриканський ренд, що подешевшав на 0,4%, і швейцарський франк. Крім франка та ієни, у фаворі й інші традиційні захисні активи - держоблігації США та Німеччини.

Фондовий індекс Standard&Poor's 500 на 19:40 мск зменшився на 0,3%, Dow Jones Industrial Average - на 0,4%. Stoxx Europe 600 втратив 0,2%, німецький DAX завершив сесію падінням на 1,7%. До повідомлень із Києва індикатори зростали на позитивних статданих зі США.

Нафта марки WTI з поставкою у вересні піднялася в ціні на 0,9%, до $96,48 за барель, жовтневий ф'ючерс на Brent зріс на 1%, до $103 за барель. Ціни на газ у Великій Британії підскочили на 3%, до 44,35 пенси за терм.

Ієна, що суттєво дешевшала всю сесію, підвищилася на 0,1% проти долара - до 102,32. Франк піднявся до понад 1,21 за євро вперше з січня 2013 року.

Прибутковість 10-річних держоблігацій Німеччини впала до рекордного мінімуму в 0,965%. Прибутковість аналогічних за терміном US Treasuries зменшилася на 5,5 базисного пункту - до 2,341%.

Війська України атакували і розбили "частину" колони військової техніки, яка увійшла на територію країни через прикордонний пост Ізварине, контрольований проросійськими бойовиками, повідомив Bloomberg спікер Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки й оборони (РНБО) України Андрій Лисенко.

Представник російського Міноборони відмовився від оперативних коментарів телефоном.

За повідомленнями західних ЗМІ, колона російської військової техніки перетнула кордон з Україною в ніч на 15 серпня. Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен у п'ятницю висловив побоювання, пов'язані з тим, що він назвав російським "проникненням" (incursion) в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА