21:11 17.08.2014

У Харкові пікетували генконсульство РФ у підтримку федералізації Сибіру

2 хв читати
У Харкові пікетували генконсульство РФ у підтримку федералізації Сибіру

У Харкові активісти Євромайдану та громадської організації "Громадська варта Харків" пікетували генеральне консульство Російської Федерації в підтримку федералізації Сибіру.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в акції взяли участь близько 50 осіб. Вони прийшли з українськими державними прапорами і плакатами "Нафтовики Сибіру за освоєння російського нечорнозем’я, а не війну з Україною", "Повноправність і суверенітет суб'єктам РФ", "Підтримаємо Сибірську республіку!", "Гроші Сибіру і Тюмені народу, а не на війну з Україною" тощо.

"Ми хотіли підтримати громадян Росії, громадян Сибіру, які вимагають виконання свого конституційного права і виступають за федералізацію Сибіру, за її економічну федералізацію. Це багатющий край, а живе дуже бідно, тому що завжди годував Москву, а тепер гроші, які вони заробляють, йдуть на війну з Україною... Громадяни Сибіру борються за те, щоб більша частина грошей, які заробляють у них в регіоні, залишалася у них в регіоні, а не йшла на війну з Україною і ми їх підтримуємо", - пояснила одна з активістів Неля Яровенко.

Як повідомлялося, "Марш за федералізацію Сибіру" ("Сибірський марш") запланували в Новосибірську на 17 серпня. Організатори подали в мерію повідомлення про акції за участю 350 осіб.

Згідно з інформацією організаторів, федералізація від Москви дасть змогу сибірякам ввести пільги і додаткові надбавки для осіб, які проживають на територіях із суворими кліматичними умовами; ввести регіональну складову у податок на видобуток корисних копалин, що сприятиме справедливішому розподілу доходів між місцевим та федеральним бюджетами; "реалізувати своє конституційне право на власні, незалежніші від центру органи влади і ліквідувати ситуацію, коли всі рішення ухвалює у Москві уряд, де немає представників".

Заявлена мета маршу - утворення автономної Сибірської республіки в складі Росії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прокуратура почала розслідування щодо обстрілів росіянами Куп'янського району

Українська авіація завдала за добу ударів по 13 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали двох ракетних і 100 авіаударів по Україні, обстріляли близько 120 населених пунктів

На бахмутському напрямку за добу відбито 32 атаки окупантів, на авдіївському 24

Під ворожим обстрілом села Моначинівка Харківської області загинула пенсіонерка

Окупанти артилерією і дронами обстріляли Нікопольський район

Окупанти завдали удару по елеватору під Полтавою, постраждалих немає - обладміністрація

У віці 79 років помер відомий британський актор Бернард Гілл

Унаслідок обстрілу Куп'янського району двоє постраждалих, під завалами може бути жінка - обладміністрація

В окупованому Бердянську ліквідували організатора катівні - ГУР МО України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА