12:10 25.08.2014

Батальйон "Донбас" висуває групи винищувачів танків на перехоплення бронетехніки, що перетнула держкордон під Новоазовськом, заявляє комбат Семенченко

2 хв читати
Батальйон "Донбас" висуває групи винищувачів танків на перехоплення бронетехніки, що перетнула держкордон під Новоазовськом, заявляє комбат Семенченко

У зв'язку з перетином з боку Росії українського кордону під Новоазовськом (Донецька обл.) близько 50 одиниць бронетехніки, батальйон "Донбас" формує і висуває у цей район мобільні групи винищувачів танків, повідомив командир батальйону Семен Семенченко.

"Я, як командир батальйону, що розташований у районі можливого блокування угруповання, що проривається на північ, ухвалив рішення сформувати мобільні групи винищувачів танків озброєних сучасними ПТКР і зенітними знаряддями на мобільних платформах. Ці групи вже висуваються на комунікації. Спалимо всіх кого побачимо", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

С.Семенченко зазначив, що "вторгнення російських окупантів" поки що "локальне і його легко усунити".

"За інформацією з Донецького прикордонного загону сьогодні вранці до 50 одиниць бронетехніки перетнули кордон з РФ поблизу Новоазовська. Також здійснював обстріл нашої території. Частина техніки (до 40 одиниць) висунулася в напрямку Маріуполя, частина рушила в бік Кутейникового - Амвросіївка - Іловайськ", - написав він.

Крім цього С.Семенченко спростував інформацію про значні бойові сутички під Маріуполем.

"Ніяких жахливих боїв поблизу Маріуполя півгодини тому не було. Судячи з усього, був вогневий контакт із розвідгрупою. Один поранений. Всі істерики з цього приводу - недоречні. Жодних епічних боїв там не відбувається (у мене прямий зв'язок з командуванням сектора і семеро поранених у місцевій лікарні, які вже ходять і всі бачать)", - поінформував він.

Також комбат зазначив, що в Маріуполі, не менше тисячі українських військових, а неподалік дислокується батальйон "Азов", командування якого також ухвалить всі необхідні рішення і здатне захистити місто.

"У разі необхідності посилимо ПТУРами. Щойно говорив із командувачем Нацгвардією, їм висуваються додаткові резерви. Сил більше ніж достатньо. Всі агресори знайдуть собі могилу на нашій землі. Це для них велика честь, з чим я їх і вітаю", - додав С.Семенченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА