19:27 26.08.2014

Мер Харкова закликав жителів міста не воювати з пам'ятниками та обіцяє відновити зруйновані монументи Леніну

2 хв читати
Мер Харкова закликав жителів міста не воювати з пам'ятниками та обіцяє відновити зруйновані монументи Леніну

Міський голова Харкова Геннадій Кернес закликав харків'ян не воювати з пам'ятниками.

"За останні два дні в Харкові зруйнували три монументи Леніну. Думаю, що зараз не час воювати з пам'ятниками. Сумніваюся, що для цього взагалі настає час", - йдеться у зверненні Г.Кернеса, розміщеному на офіційному сайті Харківської міськради.

Міський голова наголошує, що Харків завжди був толерантним містом.

"Тут стоять поряд пам'ятники героям революції 1917 року та монументи, які з'явилися вже в незалежній Україні. У Харкові багато символіки Радянського Союзу, але вже не менше, а, може, й більше символіки нашої нової країни. Пам'ятники всіх часів дорогі нам. Міська влада не знесла жодного пам'ятника, хоч би яке ставлення до нього було. Це пам'ять. І про погане, що було в житті нашої країни, і про хороше", - зазначено в зверненні.

Г.Кернес закликає харків'ян до толерантності та обіцяє відновити зруйновані пам'ятники.

"Я закликаю всіх не перетворювати Харків на черговий майданчик конфлікту. Думаю, що зараз не час для різких акцій. У сусідніх областях йдуть справжнісінькі бойові дії. Там отримують поранення і гинуть наші брати. А в Харкові воюють із пам'ятниками. Думаю, що зараз нам важливо навчитися приймати один одного такими, які ми є. А ми всі - різні. Кожен зі своїми переконаннями, поглядами, зі своїм ставленням до історії. Нам зараз просто необхідно взаєморозуміння. Шлях до нього довгий і важкий, і на цьому шляху немає місця руйнуванням. Нехай навіть руйнуванням пам'ятників, які комусь не подобаються. А всі зруйновані пам'ятники ми відновимо", - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, в спальних районах Харкова були зруйновані та пошкоджені монументи Ленину. Міліція відкрила кримінальні провадження за ч. 2 ст. 298 (умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) КК України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА