19:50 26.08.2014

Прокурорська перевірка виявила необґрунтоване пом'якшення умов тримання у в'язниці Лозінського

3 хв читати
Прокурорська перевірка виявила необґрунтоване пом'якшення умов тримання у в'язниці Лозінського

Перевірка органами прокуратури діяльності Бориспільської виправної колонії №119 та комісії з питань застосування до засуджених пільг виявила, що екс-депутатові Віктору Лозінському необґрунтовано пом'якшили умови тримання в пенітенціарному закладі.

"За результатами прокурорської перевірки в діяльності Бориспільської виправної колонії №119 встановлено, що засудженому Віктору Лозінському комісією з питань застосування до засуджених пільг із відбування покарання необґрунтовано пом'якшено умови тримання шляхом його переведення на дільницю соціальної реабілітації цієї виправної установи", - повідомляє у вівторок управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

При цьому комісія неналежно вивчила матеріали, що характеризують засудженого, і не врахувала, що В.Лозінський під час відбування покарання фактично своє виправлення не довів, не працював, мав дисциплінарне стягнення за порушення режиму тримання. Більше того, посадові особи пенітенціарного закладу до офіційних документів вносили недостовірні відомості про його залучення до суспільно корисної праці, здійснення нарахувань за нібито відпрацьований час.

Зазначені порушення залишилися поза увагою також територіального управління Державної пенітенціарної служби України.

"Лише за втручання прокуратури зазначене незаконне рішення комісії про надання засудженому Лозінському пільг скасовано. На сьогодні він відбуває покарання у визначеному законом порядку", - наголосили в Генпрокуратурі.

Прокуратура Київської області за цим фактом внесла відповідні відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань із попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Генпрокуратура направила до Державної пенітенціарної служби подання прокуратури Київської області про усунення порушень вимог чинного законодавства з вимогою притягнення до відповідальності винних службових осіб зазначеного закладу.

Як повідомлялося, 16 червня 2009 року в Голованівському районі Кіровоградської області стався інцидент за участю тодішнього народного депутата В.Лозінського (обраний за списком БЮТ), прокурора Голованівського району Євгена Горбенка, начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського, внаслідок чого загинув 55-річний місцевий житель В.Олійник.

Дніпровський райсуд Києва у квітні 2011 року засудив В.Лозінського до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство В.Олійника з хуліганських спонукань, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю та боєприпасами. У березні 2013 року Вищий спеціалізований суд із розгляду кримінальних і цивільних справ, розглянувши касацію на вирок В.Лозінському, зменшив термін його ув'язнення на чотири роки.

11 червня поточного року стало відомо, що В.Лозінського звільнено рішенням суду у зв’язку зі станом здоров'я. 12 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про повторне затримання В.Лозінського. Тоді ж в. о. генерального прокурора України Олег Махніцький повідомив, що відкрито кримінальні провадження стосовно працівників пенітенціарної служби, а також судді, який ухвалив незаконне рішення.

Наприкінці липня судді Бориспільського міськрайсуду, який ухвалив постанову про звільнення В.Лозінського, за результатами розслідування кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України (винесення завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки або вчинене в особистих інтересах).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА