14:01 27.08.2014

Новоазовськ обстрілюють із РФ і з боку бойовиків з української території, але місто під контролем силовиків - РНБО

2 хв читати
Новоазовськ обстрілюють із РФ і з боку бойовиків з української території, але місто під контролем силовиків - РНБО

Після боїв у вівторок українські силовики закріпилися на східному рубежі с. Безіменне Новоазовського району Донецької області, а м. Новоазовськ обстрілюють і з боку РФ, і із захоплених позицій на українській території, проте місто під контролем українських силовиків, заявляє спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"На північ від Новоазовська росіяни й терористи захопили села Маркине, Ковське, Щербак, Клинкине, Сєдово-Василівка, Ковалі, Рози Люксембург. Із території РФ триває масований артилерійський обстріл населених пунктів Гусельщикового, Сєдове, Обрив і Холодне. Вогонь артилерії коригується безпілотними літальними апаратами російських збройних сил", - розповів він на брифінгу в Києві в середу.

Перелічені села розташовані на схід і північний схід від Новоазовська неподалік від кордону з РФ.

"Траса Новоазовськ-Маріуполь перебуває під нашим контролем. Змішані мобільні групи військових, правоохоронці та гвардійці організували пости на найбільш небезпечних напрямках імовірного руху супротивника в бік Маріуполя", - розповів спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО.

За словами А.Лисенко, підрозділи навколо Маріуполя посилені додатковими силами. "Учора увечері сюди прибула 1-ша оперативна бригада Нацгвардії, укомплектована новою технікою, що провела марш у зону АТО після заходів, присвячених Дню незалежності. Військові посилюють фортифікаційні рубежі. Нині оперативна обстановка в самому Маріуполі спокійна й контролюється. Транспорт і підприємства міста працюють у звичному режимі", - зазначив представник РНБО.

У цей час на інших напрямках бойові дії тривають поблизу населених пунктів Старобешеве, Оленівка, Мар’їнка на південь від Донецька, міст Жданівка, Луганськ, Донецьк та Іловайськ. Також точаться оборонні бої за утримання населених пунктів Новосвітлівка та Хрящувате під Луганськом. "Підрозділи сил АТО здійснюють оперативне відпрацювання населених пунктів Родакове, Іллірія та Маломиколаївка. Тривають бойові дії з утримання під контролем міста Іловайськ і під'їзних шляхів та узвиш навколо нього", - розповів А.Лисенко.

Водночас, за його словами, бойовики "спільно з російськими окупантами" зайняли смт Старобешеве Донецької області, що раніше був під контролем сил АТО. "Розгромлено місцеву лікарню. Поранених, які перебували в цій лікарні, заздалегідь евакуювали до Маріуполя й Бердянська", - розповів спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО.

"Протягом доби сили АТО 34 рази вступали у вогневий контакт із терористами поблизу населених пунктів Новосвітлівка, Новоазовськ, Красний Яр, Станиця Луганська, Вергунський Роз'їзд, Мар’їнка, Андріанополь, Стила, Макарове, Комісарівка, Широке, Авдіївка, Георгіївка, Федорівка та аеродромів Луганськ і Донецьк", - повідомив А.Лисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА