18:12 27.08.2014

Усі підприємства коксохімічної та хімічної галузі Донбасу не працюють - РНБО

1 хв читати
Усі підприємства коксохімічної та хімічної галузі Донбасу не працюють - РНБО

Спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявляє, що станом на середу в Луганській та Донецькій областях не працюють усі підприємства коксохімічної та хімічної галузі.

"Внаслідок бойових дій терористів і російських найманців у зоні проведення АТО зупинено всі підприємства коксохімічної та хімічної галузі Донбасу", - заявив він на брифінгу в середу.

За його словами, в Донецькій області терористи обстріляли села Старобешеве, Новий Світ, Комсомольське, "внаслідок чого загинули десятки мирних жителів, зруйновано приватні будинки, а також відділення Пенсійного фонду".

У районі немає газо-, водо- й електропостачання, стаціонарного та мобільного зв'язку.

"Систематичний обстріл, диверсійно-підривна діяльність бойовиків свідчать про те, що їхня мета – цілковите знищення інфраструктури Донбасу. Російські найманці системно обстрілюють промислові підприємства, комунальні об'єкти, житлові будинки, мости, знищуючи виробничі потужності регіону. Саме такі дії мають на меті створення на територіях Луганської та Донецької областей картини "гуманітарної катастрофи"", - зазначив А.Лисенко.

Представник РНБО наголосив, що бойовики руйнують шахти, більшість гірників відправили в неоплачувані відпустки.

Крім того, в результаті бойових дій членів НЗФ у Станично-Луганському районі пошкоджено магістральний газопровід, без газопостачання залишилося 15 тис. жителів регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА