12:30 01.09.2014

15 бійців батальйону "Прикарпаття", що ще залишалися в зоні АТО, повернулися додому

2 хв читати

П’ятнадцять бійців п'ятого батальйону, що ще залишалися в зоні АТО територіальної оборони Івано-Франківської області "Прикарпаття", в неділю ввечері повернулися додому.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті, ці військовослужбовці повернулися з місця несення бойової служби за наказом командування АТО.

Як розповіли самі бійці, вони не виїхали разом із більшою частиною батальйону "Прикарпаття", оскільки відчували відповідальність за тих, хто воював на передовій лінії фронту, і прикривали їх з тилу.

"Тому ми залишилися до кінця. Сподівалися, що всі залишаться, але вони поїхали. Ми їх назвали "лижниками", - сказали бійці та пообіцяли незабаром повернутися в зону АТО.

Як повідомлялося, п'ятий батальйон територіальної оборони «Прикарпаття» вночі 29 серпня повернувся із зони АТО на місце постійної дислокації в селище Делятин Надвірнянського району. За словами військовослужбовців, у ніч на 24 серпня батальйон на місці несення бойової служби в районі Амвросіївки обстріляли "Градами" з боку Росії, і командир батальйону, щоб врятувати життя солдатів, оскільки у них не було відповідної бойової техніки і зброї, прийняв рішення відступити із займаних позицій.

Бійці не вважають себе дезертирами. "Дезертирів може бути один, два, три, а коли відходить весь батальйон, за винятком двадцяти осіб, це не є дезертирством. Я відходив разом зі своїм командуванням. Я вважаю це правильним рішенням, щоб врятувати життя людей", - сказав один із командирів взводу.

Нагадаємо, батальйон "Прикарпаття" у складі 420 осіб відбув до зони АТО 1 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З початку повномасштабної війни СБУ знищила понад 1 тис. російських танків

Повідомлено про підозру колишньому працівнику МОН, який висміював незалежність України в соцмережах

"Укренерго" пом'якшило графіки відключень е/е на понеділок - найжорсткішими вони будуть тільки у вечірній пік

На Дніпропетровщині затримано інформатора спецслужб РФ - Офіс генерального прокурора

Положення закону "Про медіа" щодо збільшення присутності української мови на телебаченні набувають чинності 17 липня - мовний омбудсмен

Військові РФ обстріляли електроенергетичний і газовий об'єкти у двох областях - Міненерго

Росія не застосовує сучасних агротехнологій на окупованих територіях, що позначається на світовому балансі зерна, - Мінагрополітики

У Румунії автобус із 57 українцями потрапив у ДТП, 15 осіб постраждали - ЗМІ

Окупанти обстріляли за добу 13 прикордонних сіл у Чернігівській і Сумській областях, про жертви не повідомляють - ОК "Північ"

Порушників мовного законодавства на бізнес-заході в Одесі буде покарано - мовний омбудсмен

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА