12:53 02.09.2014

"Батьківщина" не має наміру голосувати за виборчий законопроект Жванії та вимагає пропорційних виборів за відкритими списками

2 хв читати
"Батьківщина" не має наміру голосувати за виборчий законопроект Жванії та вимагає пропорційних виборів за відкритими списками

Парламентська фракція "Батьківщина" не голосуватиме за законопроект позафракційного народного депутата Давида Жванії про скорочення видатків з держбюджету на вибори народних депутатів і дозволяє змінювати межі та центри виборчих округів в Донецькій і Луганській областях, і наполягає на зміні виборчої системи на пропорційну з відкритими списками.

"Наша фракція ухвалила рішення не голосувати за цей закон, оскільки ми стоїмо на одному: закон про пропорційні вибори за відкритими списками. Саме в такому варіанті ми готові зараз на погоджувальній раді голів фракцій повернутися до питання... а саме до голосування за закон про відкриті списки - пропорційних виборах", - заявив лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу у вівторок у Києві.

Політик висловив думку, що в разі, якщо буде винесено на голосування зміни до закону про вибори, що стосуються зміни виборчої системи, то в сесійній залі знайдеться достатня кількість голосів для ухвалення такого закону. При цьому, за словами лідера фракції, "у рамках закону про пропорційну систему з відкритими списками саме передбачається скорочення видатків на проведення передвиборної кампанії".

"А за нинішньою змішаною системою, навіть в ті терміни, які є, неможливо провести вибори. Саме тому ми наполягаємо на зміні виборчої системи", - резюмував С.Соболєв.

Як повідомлялося, народні депутати України на засіданні у вівторок не підтримали у першому читанні законопроект № 4531а (ініціатор Д.Жванія) про забезпечення належної організації та проведення позачергових парламентських виборів, віддавши на його підтримку лише 134 голоси за необхідних для ухвалення 226. За словами Д.Жванії, ухвалення законопроекту допомогло б заощадити 100 млн грн бюджетних коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Госпсуд закрив справу за позовом компанії Коломойського й Боголюбова про законність націоналізації ПриватБанку

Унаслідок ворожих обстрілів у Нікопольському районі постраждали 4 людини - голова Дніпропетровської ОВА

Зеленський обговорив з президентом Фінляндії оборонну співпрацю та будівництво укриттів

Посли ЄС 8 травня розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА