16:33 05.09.2014

Українcько-російський кордон облаштовуватимуть у два етапи: спочатку в Сумській, Харківській та Чернігівській області - заступник голови Держприкордонслужби

2 хв читати
Українcько-російський кордон облаштовуватимуть у два етапи: спочатку в Сумській, Харківській та Чернігівській області - заступник голови Держприкордонслужби

Заступник голови Держприкордонслужби Павло Шишолін під час презентації проекту "Стіна" поінформував, що кордон із Росією облаштовуватимуть інженерними спорудами в два етапи і в першому заплановано облаштування кордону у Сумській, Харківській, Чернігівській і частково Луганської області.

"Виконання заходів із інженерно-технічного облаштування потрібно проводити в два етапи. На першому етапі провести облаштування ділянок, що перебувають наразі поза зоною конфлікту та активних бойових дій, де ми можемо сьогодні розпочати роботи з інженерного облаштування", - сказав він під час презентації на засіданні Кабміну у п'ятницю.

Уряд України на позачерговому засіданні в п'ятницю розглядає проект з облаштування українсько-російського кордону "Стіна", повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Сьогодні уряд ухвалить рішення про затвердження проекту облаштування державного кордону", - заявив він, відкриваючи засідання уряду в п'ятницю.

П.Шишолін уточнив, що йдеться про Чернігівську, Сумську і Харківську областы, а також про північны райони Луганської області, які межують з Харківською.

"Загальна протяжність цієї ділянки (першого етапу - ІФ) становить 500 км. Крім того, необхідно також розглянути питання облаштування адміністративного кордону з Автономною Республікою Крим. Я просив би прем'єр-міністра розглядати це питання в єдиному контексті", - зазначив він, додавши, що також є необхідність провести відповідні роботи на морській ділянці кордону навпроти Маріуполя, Бердянська та Генічеська.

П.Шишолін наголосив, що основним елементом інженерного облаштування українсько-російського держкордону на сухопутній ділянці будуть контрольно-світлові смуги, земляні рови, різні системи оптико-електронного спостереження та всі електронно-сигналізаційні комплекси і різні фортифікаційні споруди, що перешкоджатимуть руху транспортних засобів і автомобілів з території РФ.

На морській ділянці кордону єдина система оптико-електронного спостереження, а також фортифікаційні споруди, які не допустять здійснення безперешкодної висадки на територію України.

Він зазначив, що реалізацію другого етапу може розпочатися після бойових дій, буде облаштовано решту 400 км україно-російського кордону.

П.Шишолін зазначив, що реалізаціэю цього проекту займеться Міністерство інфраструктури. Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, а також Міністерство оборони.

За його словами, на реалізацією проекту передбачено кошти як з бюджету, так і позабюджетні гроші, а також буде залучено міжнародну технічну допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА