12:30 08.09.2014

Пенсії та соцдопомогу жителям Донецька, що не надійшли в серпні, почнуть виплачувати найближчими днями

2 хв читати
Пенсії та соцдопомогу жителям Донецька, що не надійшли в серпні, почнуть виплачувати найближчими днями

Мер Донецька Олександр Лук’янченко сподівається, що пенсії та соціальні виплати жителям міста, яких вони не отримали в серпні, почнуть виплачувати вже найближчими днями.

"Пенсії для нас - це на сьогодні дуже складне питання. У місті нестабільно працюють банківські установи, за винятком одного банку - "Ощадбанку". За минулий місяць на картки нашим пенсіонерам гроші було перераховано своєчасно, так само і в липні. Але 216 млн грн не було перераховано тим, хто отримував пенсії через поштові відділення, тому що на території міста вони не працюють", - розповів він в інтерв'ю газеті "Сегодня" опублікованому в понеділок.

Міський голова при цьому висловив сподівання, що "з наступного понеділка пенсії почнуть виплачувати".

Щодо ситуації із соціальними виплатами й допомогою, за даними О.Лук’янченка, є заборгованість у сумі близько 60 млн грн. "Але я сподіваюся, що вже сьогодні буде зроблено проплату Київському району, Ленінському і Будьоновському районам у кількості 15 млн. І я вважаю, що до 10-го вересня ми зможемо велику частину допомоги виплатити", - заявив він.

Мер Донецька також наголосив, що бойові дії завдали "величезних збитків" місту. "Це десятки мільярдів (грн - ІФ). Якщо взяти промисловий комплекс, житловий фонд, об'єкти соцзабезпечення, енергетики, залізниці - це буде колосальна сума збитків. І знадобиться дуже багато часу, щоб економіка міста повернулася на довоєнний рівень", - зазначив міський голова.

За його даними, нині понад 900 об'єктів у Донецьку пошкоджені і зруйновані, зокрема 35 шкіл, 17 дитячих садків, дуже багато підприємств, особливо вугільної промисловості. "Втрачено шахтоуправління "Жовтневе", шахту "Моспинська", низку підприємств енергетичного комплексу - електропідстанції", - додав мер.

Що стосується кількості жителів, які залишили Донецьк через події останніх місяців, О.Лук’янченко зазначив: "За оцінками заявок на щодобове споживання хліба, в місті близько 700 тисяч жителів. Інші виїхали або в довколишні міста, де немає воєнних дій, або в інші населені пункти нашої України".

Водночас, за його словами, є й такі, що повертаються. "За останній час повернулося не менше 30 тисяч донеччан. З одного боку, це пов'язано з фінансовими ресурсами, з іншого – близькими холодами, і, скажімо, на узбережжі Азовського моря, на лісових заміських базах відпочинку вже прохолодно, тож людям доводиться повертатися", - сказав мер Донецька.

Як відомо, мер Донецька від середини липня перебуває в Києві після погроз і ультиматумів з боку представників "ДНР". За його словами, він щотижня проводить по Skype апаратні наради й вирішує питання життєдіяльності Донецька.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА