12:55 08.09.2014

Єдина на західній Україні збагачувальна фабрика зупинилася із-за боргів "Вугілля України"

1 хв читати
Єдина на західній Україні збагачувальна фабрика зупинилася із-за боргів "Вугілля України"

Червоноградська центральна збагачувальна фабрика (ЦЗФ, належить ПАТ "Львівська вугільна компанія") зупинилася 22 серпня через значну дебіторську заборгованість, повідомила прес-служба Львівської обласної держадміністрації.

"Єдиним джерелом надходження коштів для "Львівської вугільної компанії" є збагачення вугілля для ДП "Львівугілля" (видобувне підприємство, яке все своє вугілля продає державному оператору "Вугілля України", - ІФ) ", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що "Вугілля України" заборгувало "Львівугіллю" 59 млн грн і підприємство не може розрахуватися з "Львівською вугільною компанією".

Облдержадміністрація звернулася до міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія Продана з проханням стабілізувати роботу підприємств.

"Просимо вас доручити "Вугіллю України" виділити для "Львівугілля" кошти. Необхідна сума: 3,7 млн грн - як оплата для "Львівської вугільної компанії" за послуги зі збагачення вугілля за серпень; 2,9 млн грн - як плата за послуги збагачення у вересні; 10,2 млн грн - для погашення заборгованості "Львовугілля" за спожиту в серпні електроенергію; 20 млн грн - як перший транш для введення в дію лави №134 шахти "Степова", - йдеться у зверненні Львівської ОДА.

На сьогодні "Львівська вугільна компанія" вже має 10 млн грн боргів із зарплат перед своїми співробітниками.

Як повідомлялося, "Львівська вугільна компанія" експлуатує Червоноградську центральну збагачувальну фабрику (ЦЗФ) і переробляє вугілля шахт західного регіону України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА