14:47 08.09.2014

Точні причини загибелі людей в Одесі 2 травня зможуть встановити лише міжнародні експерти - звіт ТСК ВР

2 хв читати
Точні причини загибелі людей в Одесі 2 травня зможуть встановити лише міжнародні експерти - звіт ТСК ВР

Об'єктивні причини загибелі людей під час трагічних подій в Одесі 2 травня неможливо отримати через відсутність сучасного обладнання в місцевих експертів, стверджують члени тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів загибелі громадян в Одесі, Маріуполі, а також інших містах Донецької та Луганської областей.

Проект постанови про звіт тимчасової слідчої комісії парламенту (№5041) група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді, повідомляється на сайті парламенту.

У звіті комісії зазначено, що в результаті пожежі у Будинку профспілок на Куликовому полі в Одесі до морга обласного бюро судово-медичної експертизи було доставлено 48 трупів - сімох жінок і 41 чоловіка. Було виконано 48 судово-медичних експертиз, встановлено такі причини загибелі: дев’ятеро отруїлися окисом вуглецю (чадний газ), 13 - продуктами горіння, 12 - у результаті опіків дихальних шляхів і опіків тіла, восьмеро – дістали смертельних поранень у результаті падіння з висоти, шестеро - загинули від смертельних вогнепальних поранень. Особу одного загиблого (за результатами ДНК) у Будинку профспілок досі не встановлено.

Загалом призначено 85 судово-медичних експертиз і 160 інших (біологічних, криміналістичних, хімічних, пожежно-технічних експертиз). Як зазначено у звіті, наявність отруйних речовин у загиблих у Будинку профспілок в Одесі можливо встановити лише за допомогою міжнародних експертів.

Як повідомлялося, під час масових безладів в Одесі 2 травня загинуло 48 осіб і постраждали близько 200. Більшість загинул и в Будинку профспілок під час пожежі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА