14:57 08.09.2014

Другий гуманітарний конвой із РФ на схід України вирушить, найімовірніше, автомобільним транспортом – голова ДФС України

2 хв читати
Другий гуманітарний конвой із РФ на схід України вирушить, найімовірніше, автомобільним транспортом – голова ДФС України

Другий гуманітарний конвой з Росії для жителів Донецької та Луганської областей може бути спрямований до України так само, як і вперше, - автомобільним транспортом замість залізничного сполучення, повідомив голова Державної фіскальної служби України (ДФС) Ігор Білоус на брифінгу в Києві в понеділок.

"Росіяни планують уже другий конвой. До кінця ще не вирішено, що вони поїдуть по колії (залізничного сполучення - ІФ). Але їхня інформація, що ввесь цей вантаж - на колесах, він стоїть на території РФ. Що там, у цих машинах, - невідомо", - заявив він.

За словами голови ДФС, команда українських фахівців перебувала на території РФ з метою інспекції цього вантажу перед відправленням його на територію України.

Нині ДФС України ухвалила рішення відкликати їх назад.

"Наша команда перебувала на території РФ. Це орієнтовно 50 осіб, яких було, фактично, спрямовано туди, щоб перевіряти цей конвой. Наразі ми їх відкликаємо назад, тому що це фактична небезпека для їхнього життя", - додав він.

Відповідаючи на запитання про те, через які пункти пропуску може зайти автомобільна колона з гуманітарним вантажем із РФ на територію України, він відповів: "Планують ті самі пункти, які були раніше, якщо це не буде залізничне сполучення".

Україна наприкінці серпня отримала ноту РФ про намір доправити другу частину гуманітарної допомоги до Україну, у своїй відповіді Київ вказав російській стороні на грубі порушення під час попередньої доставки, повідомив спікер МЗС України Євген Перебийніс.

22 серпня російська колона з 262 КАМАЗів із гуманітарною допомогою для південного сходу України прибула до Луганська. Українські прикордонники й митники оформили тільки 34 автомобілі, оскільки були заблоковані на пункті пропуску "Донецьк" (РФ). Колона з вантажем вирушила до Луганська без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста та з порушеннями попередніх домовленостей з українською стороною.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА