12:05 09.09.2014

Нацбанк 8 вересня спрямував на підтримку гривні $94 млн

2 хв читати
Нацбанк 8 вересня спрямував на підтримку гривні $94 млн

Національний банк України в понеділок, 8 вересня, для стабілізації курсу гривні продав у рамках інтервенцій та першого з 2010 року валютного аукціону $93, 89 млн, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі центробанку.

Згідно з її даними, разом з іншими заявками на продаж це дало змогу на 100% задовольнити попит на ринку.

"Регулятор і надалі братиме активну участь у валютному ринку України і розглядатиме всі можливі фінансові інструменти, за допомогою яких він не лише стабілізуватиме ринок, а й реально його формуватиме та активізуватиме", - заявили в прес-службі, навівши слова голови НБУ Валерії Гонтаревої.

У центробанку уточнили, що банкам, які брали участь у валютному аукціоні, а загалом було подано 9 заявок, долари продавали за курсом 12,90 грн/$1.

Як повідомлялося, з 2 вересня набула чинності постанова НБУ №540, що дає змогу купувати інвалюту не раніше третього операційного дня з дня зарахування гривень на окремий рахунок. Таким чином на ринку виник певний зсув, і в перші дні дії постанови Нацбанк викупляв валюту на ринку.

Потім НБУ 4 вересня оголосив валютний аукціон з датою розрахунків 8 вересня. Кожен банк мав право подати на нього одну заявку розміром не менше $1 млн з визначенням цільових потреб. Куплена на аукціоні іноземна валюта має бути використана за цільовим призначенням упродовж п'яти робочих днів з дня зарахування цієї валюти на кореспондентський рахунок уповноваженого банку.

Нацбанк 8 вересня зберіг офіційний курс гривні практично незмінним - 12,822103 грн/$ порівняно з 12,8222 грн/$ у попередній операційний день.

За даними НБУ, середньозважений курс гривні на міжбанку в понеділок становив 12,9052 грн/$1, тоді як у п'ятницю - 12,7957 грн/$1, а обсяг зріс до $240, 84 млн з $215, 24 млн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА