16:31 09.09.2014

До конкурсу на 3G можуть не допустити компанії, підконтрольні російському бізнесу, - проект постанови уряду - джерело

2 хв читати
До конкурсу на 3G можуть не допустити компанії, підконтрольні російському бізнесу, - проект постанови уряду - джерело

До конкурсу на отримання ліцензій на зв'язок третього покоління стандарту UMTS (3G) можуть не бути допущені компанії, контрольний пакет акцій яких (понад 50%) належить російським компаніям, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на телекомунікаційному ринку.

За його словами, відповідну ініціативу містить проект постанови Кабінету Міністрів, який на засіданні у вівторок без змін схвалила Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Із трьох головних претендентів на 3G-ліцензію під цю норму підпадає ПрАТ "МТС Україна", 100% якого належать "Мобільним Телесистемам" (МТС, РФ).

Згідно з проектом постанови, на конкурс буде виставлено три ліцензії по 30 Мгц зі стартовою ціною 2,443 млрд грн кожна. Вартість конверсії, яка здійснюватиметься за рахунок операторів, становитиме 1,6 млрд грн.

Остаточний варіант постанови уряд має затвердити на своєму засіданні. Після цього НКРЗІ має затвердити умови проведення тендера, які, у свою чергу, має затвердити Кабмін. Після цього комісія зможе оголосити тендер на отримання ліцензій. Згідно із законом "Про телекомунікації", оголошення про проведення конкурсу на отримання ліцензій комісія має зробити не пізніше ніж за 60 календарних днів до дня проведення конкурсу.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 5 вересня зазначив, що аукціон на 3G має зруйнувати монополію російських компаній на стільниковий зв'язок в Україні та закликав європейські компанії брати участь у конкурсі.

Понад п'ять років питання впровадження технологій зв'язку третього і четвертого поколінь є найактуальнішим на українському ринку мобільного зв'язку. У 2009 році була спроба провести тендер на отримання ліцензій 3G, проте вона не увінчалася успіхом. Тоді заявки на участь у конкурсі подали АТ "Київстар", ПрАТ "МТС Україна" і ТОВ "Астеліт" (бренд life :)).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА