18:26 09.09.2014

В українській держкомісії вважають об'єктивним попередній звіт Радбезу Нідерландів щодо аварії малазійського "Боїнга"

3 хв читати
В українській держкомісії вважають об'єктивним попередній звіт Радбезу Нідерландів щодо аварії малазійського "Боїнга"

Віце-прем'єр України, керівник держкомісії з розслідування обставин і причин авіакатастрофи малазійського "Боїнга" Володимир Гройсман називає об'єктивними попередні результати доповіді Ради безпеки Нідерландів щада обставин аварії цього авіалайнера.

"Можу сказати, що на сьогоднішній день попередні висновки, зроблені групою міжнародного розслідування, для нас не є несподіваними. Ми вважаємо їх об'єктивними", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

В.Гройсман відзначив необхідність направлення на місце аварії літака повторної місії експертів спільно з ОБСЄ для продовження пошуку останків тіл і частин літака.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав аварії на сході України 17 липня. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії. На сьогодні ідентифіковані останки 193 жертв.

В Україні перебуває спеціальна команда малазійських експертів (криміналісти, фотографи, фахівці з озброєння та інші).

У вівторок, 9 вересня, Рада безпеки Нідерландів опублікувала попередній звіт про розслідування катастрофи літака, згідно з яким Boeing-777-200, який зазнав аварії в небі над Донецькою областю 17 липня, був технічно справний і розпався в повітрі унаслідок великої кількості об'єктів, які потрапили в нього ззовні.

У звіті наголошується, що експертам поки що не вдалося провести детальне вивчення уламків, однак наявні зображення показують, що частини уламків були простромлені у багатьох місцях. Характер пошкодження фюзеляжу літака і кабіни узгоджується з тим, чого можна очікувати від великої кількості об'єктів з високою енергією, які проникають у літак ззовні.

"Цілком ймовірно, що це пошкодження призвело до втрати структурної цілісності літака, що призвело до руйнування в польоті. Це також пояснює раптове припинення реєстрації даних із самописців, і втрати контакту з керуванням повітряним рухом і зникненням літака з радарів", - вважають експерти.

Також у звіті зазначається, що повне прослуховування спілкування між членами екіпажу в кабіні, записане на бортові мовні самописці, не виявило жодних ознак будь-яких технічних несправностей або надзвичайної ситуації на борту.

"Не було жодного попереджувального сигналу, який був би чутний у кабіні, який міг би вказувати на технічні проблеми", - встановила експертна комісія.

Реєстратор даних рейсу не зареєстрував жодного попередження систем літака, і параметри авіаційних двигунів відповідають нормальній роботі під час польоту. В Управлінні повітряним рухом України підтвердили що екіпаж не робив екстреного виклику.

"На основі історії обслуговування літака на момент, коли літак вилетів з Амстердама, він був придатний до польотів і не було жодних відомих технічних проблем. Літак було укомплектовано кваліфікованим і досвідченим екіпажем", - наголошується у звіті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА