16:59 12.09.2014

Генпрокуратура завершила розслідування справи щодо "беркутівців" за масові вбивства взимку на Майдані

2 хв читати
Генпрокуратура завершила розслідування справи щодо "беркутівців" за масові вбивства взимку на Майдані

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо співробітників спецпідрозділу МВС "Беркут", підозрюваних у вбивстві 39 учасників масових акцій протесту 20 лютого 2014 року, повідомляє в п'ятницю прес-служба відомства.

"Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо командира роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВД України в Києві та двох підлеглих йому бійців зазначеного спецпідрозділу", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За інформацією Генпрокуратури, підозрюваним, їх нім захисникам, а також по страждалим і їх нім представникам відповідно до вимог ст. 290 КПК України спрямовано повідомлення про завершення розслідування і надання доступу до матеріалів слідства.

У відомстві зазначають, що, починаючи з 10 вересня, сторони можуть ознайомитися з матеріалами справи.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені особи разом з іншими працівниками правоохоронних органів, на виконання злочинних наказів колишніх керівників держави та правоохоронних органів, перевищуючи надані їм владу та службові повноваження, за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, уранці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у місті Києві вчинили умисні вбивства 39 учасників акцій протесту", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі інформують, що зібраними у справі доказами цих трьох осіб обґрунтовано підозрюють у причетності до зазначених подій.

"Досудове розслідування стосовно інших співучасників, зокрема колишніх високопосадовців органів державної влади та керівників і працівників правоохоронних органів, причетних до зазначених подій, триває. Низці осіб за цими фактами також винесено підозри з оголошенням їх розшуку.", - зазначають у прес-службі відомства.

Також у Генпрокуратурі повідомляють, що слідчі й далі працюють над встановленням обставин вбивств інших осіб у період січня-лютого 2014 року, а також вогнепальних поранень 180 мітингувальникам.

"Через великий обсяг призначених у справі експертиз і необхідність проведення низки слідчих та процесуальних дій, розслідування за цими фактами триває", - зазначають у відомстві.

Також Генпрокуратура знову звертається до громадськості з проханням надати будь-яку корисну для слідства інформацію, яка сприятиме встановленню всіх обставин розстрілу учасників акцій масових протестів і притягнення винних осіб до відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА