17:17 16.09.2014

Німеччина перевірить можливість використання безпілотних літаків для спостереження за російсько-українським кордоном - журнал

1 хв читати

Група із 14 військовослужбовців бундесверу вирушить на схід України з метою вивчення можливості застосування безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для спостереження за російсько-українським кордоном, пише у вівторок німецький журнал "Шпігель" із посиланням на заяву міністерства оборони ФРН.

Як повідомляється в документі, застосування БПЛА обумовлене необхідністю "дотримання режиму припинення вогню сторонами конфлікту на сході України".

У Міноборони повідомили, що місія німецьких військових триватиме від трьох до п'яти днів. У разі ухвалення рішення про впровадження БПЛА Німеччина відправить до регіону кілька безпілотників типу Luna.

Минулого тижня нинішній голова ОБСЄ Дідьє Буркгальтер заявив, що з метою здійснення контролю за дотриманням перемир'я на сході України можуть використовуватися БПЛА.

"Нам потрібні безпілотники, щоб здійснювати спостереження за кордоном", - повідомлялося на веб-сайті організації з посиланням на заяву політика.

13 вересня президент України Петро Порошенко та Д.Буркгальтер під час телефонних консультацій домовилися про суттєве збільшення чисельності та технічного оснащення місії для моніторингу та верифікації.

"Петро Порошенко надав дозвіл на використання ОБСЄ безпілотних літальних апаратів, і Дідьє Буркгальтер пообіцяв доставити їх в Україну найближчим часом", - повідомила прес-служба глави Української держави

5 вересня у рамках засідання тристоронньої контактної групи в Мінську було підписано протокол про припинення вогню на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА