12:17 17.09.2014

МНС РФ готує до відправки чергового гуманітарного конвою на південний схід України

2 хв читати
МНС РФ готує до відправки чергового гуманітарного конвою на південний схід України

МНС РФ закликає представників Червоного Хреста бути активнішими в питаннях доставки і надання гуманітарної допомоги жителям південного сходу України.

"Червоному Хресту треба бути більш активним у питаннях доставки і надання гуманітарної допомоги населенню південного-сходу України. Червоний Хрест має дотримуватися в цьому питанні більш твердої позиції, щоб ми не стояли за три тижні у бездії на кордоні", - сказав на засіданні комітету громадської підтримки жителів південного сходу України заступник глави МНС Володимир Степанов.

"Ми готові до кінця тижня відправити чергову партію гуманітарної допомоги і будемо працювати в цьому напрямі", - повідомив він.

І в цьому питанні, пояснив заступник голови МНС, російська сторона розраховує на більш активну підтримку МКЧХ.

У свою чергу, заступник голови регіональної делегації МКЧХ у РФ, Білорусі і Молдові Бруно Ускіне вважає, що проблеми з доставкою російської гуманітарної допомоги пов'язані з тим, що між РФ і Україною відсутні домовленості щодо проходження гуманітарного конвою.

"Проблема полягає в тому, що російська і українська сторони заздалегідь домовляються про проходження гуманітарного конвою з території Росії. Тому було б бажано, щоб такі домовленості досягалися до початку руху конвою, в цьому випадку представники МКЧХ готові брати участь у процесі доставки і розподілу цієї допомоги", - пояснив Б.Ускіне.

За його словами, саме при досягненні домовленості про проходження гуманітарного конвою МКЧХ має можливість оперативно підключитися до цього процесу шляхом супроводу гуманітарного вантажу і подальшої його доставки до місця призначення.

Б.Ускіне наголосив, що представники МКЧХ моніторять ситуацію на південному сході України і визначають пріоритети в питаннях надання гуманітарної допомоги.

"Наші представники постійно працюють на території Донецька, Луганська, Маріуполя. Ми охопили практично повністю весь південний схід України, і до нас надходять звернення щодо питань гуманітарної допомоги, і передусім ця допомога розподіляється серед найбільш уразливих верств населення. Зараз для нас пріоритет - це підготовка до зимового періоду", - зазначив представник МКЧХ.

При цьому, відповідаючи на запитання, він наголсив, що МКЧХ не схильний до впливу політичної кон'юнктури". "Ми працюємо у всіх регіонах світу, де люди потребують нашої допомоги, і ми абсолютно не схильні до політичної кон'юнктури", - сказав Б.Ускіне.

Як повідомлялося, попередній так званий "гуманітарний конвой" незаконно прибув на територію України. "Українські прикордонники і митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу та транспортних засобів. Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжують, його вміст невідомо", - заявили в РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА