14:36 22.09.2014

Кабмін розраховує до середини 2017 р. створити систему держуправління у сфері безпеки на залізничному транспорті

3 хв читати
Кабмін розраховує до середини 2017 р. створити систему держуправління у сфері безпеки на залізничному транспорті

Кабінет Мністрів України прогнозує створення системи державного управління у сфері безпеки на залізничному транспорті відповідно до норм законодавства Європейського Союзу до липня 2017 року.

Це закріплено розпорядженням уряду №847 від 17 вересня, згідно з яким він затвердив план заходів з імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Крім цього, документ передбачає низку заходів у транспортній галузі. Зокрема заплановано створення до 2017 року інфраструктури для підтвердження відповідності професійної компетенції водіїв, що надають послуги з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом; проведення досліджень та заходів із облаштування залізничних пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС з метою приведення їх у відповідність із європейськими стандартами (до липня 2015 року); приєднання до грудня 2016 до Конвенції ООН про міжнародні змішані перевезення вантажів.

План також передбачає забезпечення розробки проектів концепції розвитку Національної транспортної мережі України на 2015-2025 рр. і програми її розвитку; розробку та подання на розгляд Кабміну законопроекту, спрямованого на адаптацію українського законодавства щодо мультимодальних перевезень до права ЄС.

Крім того, протягом 2014-2017 рр. передбачається підтримка впровадження транспортної стратегії України на період до 2020 року щодо реалізації таких основних напрямів як розвиток транспортної інфраструктури, оновлення рухомого складу, поліпшення інвестиційного клімату, забезпечення доступності та підвищення якості транспортних послуг, інтеграція вітчизняної транспортної системи європейської та міжнародної транспортних систем, гарантування безпеки транспортних процесів.

До кінця 2015 року запланована розробка на національному рівні комплексного плану розвитку логістики з метою забезпечення розвитку мережі логістичних центрів, оптимізації перевезень зернових вантажів, зокрема, із використанням внутрішніх водних шляхів, вдосконалення процесу організації вантажних перевезень шляхом оптимального використання наявної транспортної інфраструктури; спрощення процедур міжнародної торгівлі під час транспортних перевезень, зокрема впровадження на національному рівні технології "Єдине вікно - локальне рішення".

Крім того, запланована розробка, впровадження і застосування національної транспортної моделі у плануванні та реалізації стратегії розвитку транспортної інфраструктури; створення автоматизованої інформаційно-аналітичної системи збору та аналізу даних, пов'язаних з перевезенням пасажирів і вантажів, зокрема транзитних; посилення інституційної спроможності Мінінфраструктури в питаннях політики розвитку транспортної інфраструктури, зокрема шляхом впровадження кращих практик ЄС у частині формування та реалізації держполітики для забезпечення функціонування галузі транспорту.

План також передбачає забезпечення внесення змін до законодавства щодо обладнання вантажних транспортних засобів повною масою понад 3,5 тонни та міжнародних і міжміських автобусів пристроями обмеження швидкості відповідно до Директиви Ради 92/6/EEC від 10 лютого 1992 для транспортних засобів, що використовуються для міжнародних вантажних і пасажирських перевезень.

Крім того, запланована розробка, ухвалення і впровадження нормативно-правових актів з метою імплементації положень про розвиток залізниць, ліцензування залізничних підприємств, розподілі потужностей залізничних інфраструктур та стягнення платежів за використання залізничної інфраструктури в частині створення системи рівноправного доступу до неї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА