10:07 23.09.2014

На Донбасі знизилася активність російських військ, обстрілів позицій сил АТО не зафіксовано - "Інформспротив"

2 хв читати
На Донбасі знизилася активність російських військ, обстрілів позицій сил АТО не зафіксовано - "Інформспротив"

У зоні конфлікту на Донбасі впродовж ночі з 22 на 23 вересня помітно знизилася активність російських військ. Минула ніч у зоні протистояння була спокійною, група "ІС" не фіксувала обстрілу позицій сил АТО, повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Водночас упродовж учорашнього дня (22 вересня) була напруженою ситуація в поблизу Луганська й Щастя (Луганська область), а також Донецька, Дебальцевого, Красногорівки, Мар’їнкинка, Новотроїцького, Широкиного (Донецька обл.)", - написав Д.Тимчук на своїй сторінці в мережі Facebook.

Після виведення певної частини російських військ із Донбасу на українській території залишається не менш ніж чотири батальйонних тактичних групи військ РФ. "Простежується виведення на території Росії певної кількості техніки, проте важку зброю не виводять", - ідеться в повідомленні.

Поблизу Луганська за допомогою російських фахівців і перекинутих із РФ засобів створено ешелоновану систему ППО. Раніше таку систему було створено поблизу Донецька.

Керівництво "ЛНР" дали розпорядження бойовикам розпочати "полювання" на документи українських військових. У полонених і загиблих українських військовослужбовців вилучають військові квитки, посвідчення особи тощо.

У понеділок 22 вересня поблизу Маріуполя просування російсько-терористичних військ було зірвано артилерією українських військ поблизу н.п. Комінтернового. Після чого супротивник перейшов до тактики рейдових дій силами невеликих (10-20 осіб) тактичних підрозділів. Російські військовослужбовці, які діють на цьому напрямку, переодягнуті в місцеве "ополчення".

"Водночас упродовж учорашнього дня простежувалося бойове зіткнення поблизу н.п. Новотроїцького. Російсько-терористичні війська намагалися вийти до н.п. Волновахи для подальшого просування на південь до угрупування своїх військ поблизу н.п.Новоазовськ. Їх успішно стримували українські війська", - наголосив Д.Тимчук.

Також зафіксовано активне переміщення вантажів. "Упродовж останньої доби в Донецьк прибула колона з шести вантажних автомобілів, яку посилено охороняли, про вміст вантажу місцевим бойовикам не повідомляють. Водночас через пункт пропуску Ізварине також під посиленою охороною на територію Росії було виведено три колони вантажних автомобілів, у складі колони також зафіксовано БТР", - розповів Д.Тимчук.

"Минула ніч у зоні протистояння була спокійною, впродовж попереднього дня члени НЗФ зробили кілька десятків обстрілів позицій наших військ із стрілецької зброї, мінометів, стволової та реактивної артилерії", - зазначив Д.Тимчук.

Також було обстріляно позиції українських військ поблизу Мар’їнки, Авдіївки, Трудовського, Гранітного, Красногорівки, Пісків, Дебальцевого, Гострої Могили, Шуми, Орлово-Іванівки, Приморського, Гнутового, Талаковки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА