18:18 23.09.2014

МОЗ України здійснило держзакупівлі менше ніж чверті запланованого обсягу ліків

2 хв читати

Міністерство охорони здоров'я здійснило державні закупівлі лікарських засобів на суму 450 млн грн, що становить близько 22,5% запланованого обсягу.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в благодійному фонді "Пацієнти України", такі дані оприлюднив заступник міністра охорони здоров'я Руслан Салютін під час наради з питань держзакупівель із представниками пацієнтських організацій у вівторок.

Загалом на 2014 рік за бюджетні кошти планується закупити лікарських засобів на суму 2 млрд грн.

Водночас, як повідомили агентству в МОЗ, низку тендерів було заблоковано за ініціативою деяких фармвиробників, що беруть участь у тендерах.

Як повідомлялося, МОЗ наприкінці серпня оголосило повторні державні закупівлі лікарських засобів і виробів медичного призначення (ВМП) щодо 90% державних програм. Повторно оголошені тендери планувалося завершити на початку вересня.

Для централізованих закупівель і фінансування за 17 державними цільовими програмами відповідно до закону "Про державний бюджет України на 2014 рік", передбачено 2,160 млрд грн. Станом на 26 серпня МОЗ закупило ліки та ВМП на суму 102,3 млн грн, зокрема, прийнято пропозиції учасників торгів на суму 46,8 млн грн.

За оцінкою експертів МОЗ, і на спочатку оголошених, і на повторних торгах цінові пропозиції загалом перевищували показники минулого року.

За оцінкою БФ "Пацієнти України", фармацевтичні компанії підняли ціни на ліки для українських пацієнтів на 40-60%.

За даними фонду, найбільше підвищили ціни компанії MSD, Astellas, Novartis, Medac, Baxter, Lumier-Pharma, Janssen, а також українська "Дарниця".

У квітні БФ "Пацієнти України" ініціювали круглий стіл, на якому понад 70% фармкомпаній підписали меморандум про збереження цін 2013 року на соціально значущі препарати. При цьому, за даними фонду, лише третина компаній виконує свої зобов'язання, зокрема, компанії GlaxoSmithKliene та Abbvie.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА